INCIDENT U SEVERINU

Uhićen HDZ-ov načelnik i dvojica njegovih prijatelja! Zbog premlaćivanje vlasnice kafića prijeti mu 30 dana zatvora

Policija je osim načelnika Žarka Žgele uhitila i dvojicu njegovih prijatelja. Svi su zaradili prekršajnu prijavu
 Screenshot nadzorne kamere

Policija je uhitila HDZ-ovog načelnika Općine Severin kod Bjelovara Žarka Žgelu zbog sumnje da je fizički i verbalno napao vlasnicu kafića u Severinu Ivu Milku Kramarić, piše Mojportal.hr.

Osim njega, uhićena su i dvojica muškaraca koji su s njim bili u društvu, a za koje pretučena vlasnica kafića tvrdi da su prije incidenta zajedno s načelnikom maltretirali njezinu konobaricu jer im više nije htjela dati piti. U incidentu su tri osobe lakše ozlijeđene.

PU bjelovarsko-bilogorska maloprije je poslala priopćenje u kojem navode da su danas dovršili kriminalističko istraživanje vezano uz incident koji se dogodio u nedjelju oko 23 sata u Severinu.

image

Iva Milka te večeri kad je napadnuta

Privatni album

Oglasila se policija

- U ugostiteljskom objektu i na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta trojica muškaraca u dobi od 58, 27 i 24 godine su narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, čime su ostvarili obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 58-godišnjak i 27-godišnjak su u ugostiteljskom objektu vrijeđali vlasnicu revoltirani što ih djelatnica ne želi uslužiti pićem.

Potom su na parkiralištu 27-godišnjak i 24-godišnjak verbalno i tjelesno napali više osoba koje su stale u obranu vlasnice, a u međuvremenu je 58-godišnjak verbalno i tjelesno napao 28-godišnju vlasnicu - kažu u policiji i dodaju kako je u incidentu, uz trojicu počinitelja, sudjelovalo još pet osoba od kojih je troje zadobilo lake tjelesne ozljede. Ozlijeđena je 28-godišnja vlasnica te 36-godišnji i 31-godišnji gosti ugostiteljskog objekta.

- Trojica počinitelja su uhićena te će u zakonskom roku uz optužni prijedlog biti dovedeni sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru - dodaju u policiji.

A što se sve događalo te večeri u Severinu ispričala je napadnuta vlasnica kafića Iva Milka Kramarić.

Priča vlasnice kafića

- U nedjelju nešto iza 23 sata nazvala me uznemirena djelatnica kafića i rekla da ona više tamo ne može raditi i da mi vraća ključeve. Pitala sam je što se dogodilo, a ona mi je kazala da je načelnik Žgela i njegovi prijatelji maltretiraju. Rekla mi je da je on vuče za ruku i da joj je zavrnuo ruku. Naime, ona im više nije htjela dati piće jer su bili u vidno alkoholiziranom stanju, bio je kraj radnog vremena, a osim toga na stolu su imali još dvije litre vina i vodu.

Odmah sam sjela u auto i otišla tamo. Kad sam došla, zatekla sam načelnika Općine Severin na šanku kako se raspravlja s mojom djelatnicom, a iza njega je stajao njegov prijatelj. Kad sam to vidjela rekla sam da mi ih je dosta, da ne želim više da dolaze u moj kafić i zamolila ih da izađu van iz lokala - započela je svoju priču vidno uznemirena vlasnica kafića "Kramarić" u Severinu dodajući kako je tada načelnikov prijatelj počeo na nju vikati.

image
Screenshot nadzorne kamere

- Govorio je kako moje konobarice ne valjaju i da se one njima moraju podati. Isto tako mi je rekao da mu prepustim lokal ako ga ne znam voditi. Rekla sam mu da mi ne pada na pamet i ponovo ih zamolila da izađu van iz kafića. I onda su napokon izašli na terasu, a ja sam se maknula i čekala da se pokupe i odu - nastavlja Iva Milka koja tvrdi da su je u kafiću vrijeđali i prolijevali piće.

Kada su oni izašli na terasu, došao je jedan mladić ispred lokala koji je htio popiti piće.

- Oni su automatski krenuli na njega. Unosili su mu se u facu i počeli ga tući. Tada su se u tučnjavu uključili još neki gosti kafića koji su zapravo mene branili jer su čuli i vidjeli što su mi sve govorili. U tom trenutku načelnik je nasrnuo na jednog dečka iz sela. Došla sam do njih i pitala načelnika: "Što to radite? Vi bi ovdje trebali biti neki primjer". On mi je na to opsovao i počeo vikati: "Znaš li ti tko sam ja? To je moje selo!". Kada sam mu na to rekla da ću ga staviti u novine, primio me za vrat.

Odgurnula sam ga od sebe i maknula se pred terasu jer sam ga se bojala, a i znala sam da je tamo kamera. On je došao za mnom i krenuo me šamarati. Ja sam se micala u desnu stranu, a kada sam mu okrenula leđa, počeo me šakama udarati po glavi - prepričava Iva Milka i dodaje kako ga je onda muškarac, koji je bio s njim u društvu, strpao u auto i odvezao.

image

Žarko Žgela

Foto: BBŽ

- I taj njegov prijatelj koji ga je odvezao mi je svašta govorio. Rekao mi je da nisam normalna i da sam ja izazvala tučnjavu - u jednom dahu mi govori Iva Milka koja zbog svega što se dogodilo ne može spavati, a u Severin više zbog straha neće dolaziti.

Nakon toga je došla policija koja je razgovarala s vlasnicom kafića, a danas je od nje pokupila i snimke nadzornih kamera.

Policija je načelnika Žgelu i dvojicu njegovih prijatelja prijavila za remećenje javnog reda i mira na osobito drzak način.

Za taj je prekršaj predviđena novčana kazna od 700 do 4000 eura ili do 30 dana zatvora. Mojportal.hr neslužbeno doznaje da je policija tražila da se načelnika i njegove prijatelje kazni zatvorskom kaznom, no konačnu odluku o tome donijet će nadležni Prekršajni sud.

Inače, načelnik Žarko Žgela više nije član HDZ-a jer je danas sam zatražio da istupi iz te stranke., piše Mojportal.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:12