NOĆNA POTJERA

UHIĆEN NA AUTOCESTI Drama na graničnom prijelazu Rupa: Slovenac jurećim autom probio rampu i ušao u Hrvatsku!

Vinkovci, 070310.Vinkovacka juzna obilaznica i dalje je blokirana. Strasti su se smirile, seljaci i policija ce provest jos jednu noc na otvorenome. Na fotografiji: policijska blokada seljaka na nadvoznjaku.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

RIJEKA - Policija je uhvatila 42-godišnjeg slovenskog državljanina koji je u noći s utorka na srijedu, na slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu Rupa, probio rampu i ušao u Republiku Hrvatsku.

Kako ističu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, u 1,55 sati naišlo je osobno vozilo marke Peugeot, slovenskih registracijskih oznaka. Peugeot se iz za sada neutvrđenih razloga nije zaustavio na hrvatskoj granici kako bi predao putovnicu i obavio redovitu graničnu kontrolu, već je nastavio vožnju probijajući rampu.

Policija je odmah krenula za njim u potjeru i ubrzo su ga zaustavili na autocesti u pravcu tunela Učka.

Glasnogovornica PU primorsko-goranske Ankica Kolić kazala nam je da je istraživanje svih okolnosti još uvijek u tijeku te da ne može otkrivati nikakve detalje. Nije željela otkriti ni da li je slovenski državljanin bio alkoholiziran.

Po okončanju istrage trebale bi uslijediti odgovarajuće kaznene prijave.

Granična policija imala je posla i u utorak, ovoga puta na graničnom prijelazu Šapjane.

U12,40 sati, prilikom granične kontrole, u toaletu vlaka koji prometuje na relaciji Rijeka-Ljubljana pronašli su 26-godišnjeg državljanina Albanije.

Utvrđeno je kako ima važeću zabranu ulaska u zemlje Europske unije, a kod njega je pronađena putovnica iz koje je istrgnuo stranice iz koje je vidljivo da mu je odbijen ulazak u Republiku Sloveniju. Sukladno odredbama Zakona o strancima donijeto mu je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:48