GOTOVA POTRAGA

Uhićen vozač bijelog kombija koji je oborio pješaka u Splitu, kamera otkrila stravični detalj

Cijeli dan trajalo je kriminalističko istraživanje i potraga za vozačem

Ilustrativna fotografija

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Uhićen je vozač koji je udario pješaka na cesti Stobreč- Split predio Sirobuja u utorak oko 1.40 sati. Radi se o hrvatskom državljaninu koji je upravljao bijelim kombijem i za kojim se tragalo cijeli dan.

Policija je rano jutros, odmah nakon nesreće objavila kako se radi o nepoznatom vozilu, najvjerojatnije kombiju. Sada iz neslužbenih izvora Slobodna Dalmacija saznaje kako se radi o bijelom kombiju.

Vozilo je jasno vidljivo sa snimke jedne od nadzornih kamera s privatnog objekta neposredno uz cestu. Osim tipa vozila, snimak otkriva niz neobičnih pojedinosti koje će u nastavku postupka zadati dodatnog posla istražiteljima.

Prije same nesreće vidi se kako pješak izlazi iz osobnog automobila koji je otišao dalje dok je on nastavio hodati cestom u pravcu Splita. U jednom trenutku je zateturao i pao gdje je ostao ležati na kolniku na dijelu u blizini skretanja za Barutanu.

Tada nailazi bijeli kombi. Na snimci je vidljivo kao je pješak u trenutku naleta kombija na njega već ležao na kolniku. Također se vidi kao je vozač kombija usporio vožnju kočenjem, ali je unatoč tome udario u pješaka.

Kombi je od udarca odskočio u zrak, a kada je sa sva četiri kotača ponovno bio na cesti nastavio je vožnju bez zaustavljanja. Pješak je preminuo na mjestu događaja, radi se o muškarcu koji živi na tom predjelu te je išao kući.

Očevidom na mjestu nesreće je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Split. Na kolniku je uz tijelo bilo dosta tragova krvi, a cijeli dan je u tijeku kriminalističko istraživanje i potraga za vozačem kojom rukovodi Služba općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske.

Od utorka ujutro iz splitske policije pozivaju očevice ove prometne nesreće da se jave osobno u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81 ili da nazovu na brojeve telefona 504-010 i 504-036.

Službena informacija

Policijski službenici su od trenutka saznanja za prometnu nesreću započeli s intenzivnim kriminalističkim istraživanjem te poduzeli niz mjera i radnji koje su rezultirale time da je pronađena osoba koja se dovodi u svezu s sudjelovanjem u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 1.40 sati na D8 na Sirobuji.

Osoba je pod nadzorom policije te će se nad njom provesti kriminalističko istraživanje, a na vozilu koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći obaviti će se očevid, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:16