ZA DRUGIM SE TRAGA

Uhićen zlikovac koji je tjerao strah u kosti Zagrepčanima: Doslovce je ljudima kidao naušnice s uha!

Kroz istraživanje policija je otkrila i da je u listopadu prošle godine 28-godišnjak zaprijetio smrću bivšoj članici obitelji na području Peščenice

Ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Ukrali su stvari za 3421 eura, zaradili prijave zbog osam kaznenih djela kojima su u nekoliko slučajeva utjerali strah u kosti prestravljenim građanima i jednog pritom teško ozlijedili. Lopovski duet star 28 i 44 godine suočit će se tako sa prijavama za niz krađa, razbojništva, nanošenje teških tjelesnih ozljeda te izrečene prijetnje smrću. I dok se mlađi već preznojio u policiji tijekom kriminalističkog istraživanja nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku, za njegovim starijim radnim kolegom policija još uvijek intenzivno traga.

Zagrebački kriminalisti su dosad utvrdili da su se dvojica osumnjičenih u prosincu prošle godine u popodnevnim satima dovezli Opel Astrom zagrebačkih oznaka na parkiralište trgovine u Ulici grada Gospića. Ušli su u trgovinu te s polica ukrali čekić, bušilicu, udarni čekić, kutnu brusilicu, božićni ukras, zaštitne rukavice, zaštitnu plahtu za madrac, nekoliko navlaka za stolice i zaštitnu mrežu.

Kroz istraživanje policija je otkrila i da je u listopadu prošle godine 28-godišnjak zaprijetio smrću bivšoj članici obitelji na području Peščenice, a koje su kod nje izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Ali to nije sve. Istog mjeseca je u Ulici Ravnice on sam odlučio slijediti 74-godišnjakinju po ulici. On je bio na biciklu a ona je hodala. Prilikom mimoilaženja uočio je na njezinu vratu lančić pa ju je odlučio slijediti vozeći se iza nje biciklom. U jednom trenutku joj je pristupio, skrenuo pozornost na sebe i pritom brzinski istrgnuo lančić s njezina vrata s kojim se udaljio u nepoznato. Isti modus operandi imao je i krajem siječnja ove godine u Budakovoj ulici gdje je uočio 76-godišnjakinju ispred stambene zgrade. Njoj je, pak, istrgnuo naušnice i udaljio se niz ulicu brzinom munje.

Ispred stambene zgrade u Makančevoj u večernjim satima početkom veljače ista drama. Na biciklu je slijedio 77-godišnju umirovljenicu do stambene zgrade. Ušao je za njom u ulaz te na prvom katu joj prišao i istrgnuo naušnice s ušiju.

Nezasitan tuđe zlatnine, ispred bolnice u zagrebačkoj Petrovoj ulici 28-godišnjak je navalio i na lančić 52-godišnje žene. Zlata se u tom slučaju nije uspio domoći jer, kažu iz policije, da mu se gospođa uspjela usprotiviti pa je odustao od svoje namjere.

U Šubićevoj ista priča. Prekjučer, dok je hodao za 49-godišnjakinjom, odlučio je za njom ući u ulaz zgrade jer je i na njezinim ušima vidio zlatne naušnice. Uspio joj ih je istrgnuti uporabom tjelesne snage i pobjeći van.

Najgore je prošla njegova žrtva početkom siječnja u Ivanićgradskoj ulici na Volovčici. Prišao je 79-godišnjoj umirovljenici te ju uhvatio za lančić koji je nosila. Međutim, totalno prestravljena žena se nije dala omesti te mu se usprotivila pa je došlo do naguravanja tijekom kojeg je pala na tlo. Na kraju je umirovljenica završila u KBC Zagreb gdje su joj utvrđene teške ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:29