DROGA, NASILJE, POŽAR

UKLETA OBITELJ Sestri nasilnika koji je kumovao smrti mlade susjede izgorio BMW

Josip Nikić i bivša supruga, starleta Matea Hohnjec, osuđeni su zbog smrti Tee Drakulić

Blago Nikić (61), bivši šef bjelovarske policije, a danas biznismen na zagrebačkoj Staroj Knežiji, nikako da počne živjeti bez stresa. Nakon što mu je prije par mjeseci sin Josip (33) nepravomoćno osuđen na 26 mjeseci zatvora jer je, s bivšom suprugom Mateom Hohnjec omogućio susjedi da se drogira kod njih nakon čega je preminula, ni božićna večer nije mogla proći mirno.

Naime, ispred kućnog broja 27 zagrebačke Horvaćanske ceste oko 21.20 sati izbio je požar na automobilu BMW 530D u vlasništvu Blagine 33-godišnje kćeri. Vatrena stihija munjevito se proširila i na susjedna parkirana vozila, a policija i vatrogasci brzo su stigli na mjesto intervencije.

Provedenim očevidom koji je potrajao jučer do podneva utvrđeno je da požar nije podmetnut, kako se spekuliralo, već je izbio zbog kvara na električnim instalacijama. To su potvrdile i nadzorne kamere na jednoj od susjednih zgrada koje gledaju na parkiralište i na kojima u trenutku izbijanja požara, nisu vidljivi prolaznici.

Izgorjela još tri auta

Osim limuzine Nikićevih, vatra je progutala i karoseriju Audija A4 u vlasništvu J. Č. (50), Ford Focus zadarskih oznaka vlasnika I. B. (31) te Opel Zafiru tvrtke Integra group.

Vlasnici automobila bili su šokirani, Nikićeva kći nije željela davati izjave, a pričinjena je šteta od više stotina tisuća kuna.

- Čula se jaka eksplozija. Nikome nije bilo ni na kraj pameti da pod prozorima gore auti. Ipak su blagdani pa su ulična buka, pucnjava ili neki zvuk detonacije u daljini postali normalna. Vatrogasci su brzo došli. Najviše je gorio BMW koji je bio parkiran nepropisno. Možda je netko s prozora bacio nešto na vozilo jer se auti parkiraju posvuda - ispričala je jedna od susjeda iz Horvaćanske. Dodala je da se “na Knežiji još od 90-ih uvijek moralo gledati pokraj kojeg automobila se parkira jer nikad ne znaš kad će neki planuti”.

Podsjetimo, pojedini članovi obitelji Nikić posljednjih su desetak godina često završavali u negativnom kontekstu u medijima. Josip Nikić proveo je sedam godina iza zatvorskih rešetaka zbog trostrukog pokušaja ubojstva, čak je i bježao iz zatvora i pritom pretukao palicom pravosudnog policajca koji mu se našao na putu.

Rođendanska proslava

Posljednji tragični događaj zbog kojeg tek treba robijati zbio je 2012. kada je, zajedno s tadašnjom suprugom Mateom Hohnjec, inače sestrom poznate gimnastičarke Stefani, “kumovao” smrti susjede Tee Drakulić (18). Nikić i Hohnjec su nakon dugotrajnog i mučnog sudskog procesa nedavno nepravomoćno proglašeni krivima da su Tei omogućili da se 13. listopada drogira u njihovu stanu za vrijeme Mateina rođendanskog slavlja, u kojem je od posljedica prekomjernog konzumiranja MDMA i preminula.

Liječenje od ovisnosti

Budući da je Nikić drogu ponudio još jednoj djevojci, njemu je dosuđena nešto viša kazna. U početku su optužbe bile teže, ali je tužiteljstvo optužnicu izmijenilo jer je tijekom postupka proizašlo da je Tea na tulum svoje susjede sama donijela drogu. Osim zatvora oboje su dobili i mjeru obveznog liječenja od ovisnosti, a Matea još i psihijatrijskog liječenja jer joj je droga koju je uzimala već oštetila živčani sustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:12