TEŠKO UBOJSTVO

UMIROVLJENIK SJEKIROM UBIO SUPRUGU Vrhovni sud promijenio visinu kazne ubojici...

Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Umjesto 13 godina na koliko je na bjelovarskom Županijskom sudu osuđen zbog ubojstva supruge Smilje Mondović (74) u listopadu 2015., danas 73-godišnji ubojica Mirko Mondović iza rešetaka jedne od hrvatskih kaznionica provest će 18 godina.

Tako je odlučio Vrhovni sud uvaživši žalbu bjelovarskog tužiteljstva koje je, između ostaloga, u žalbi ustvrdilo da je inicijalna sankcija od 13 godina preblaga te da je Županijski sud precijenio olakotne okolnosti na Mondovićevoj strani. Osim za ubojstvo supruge, Mondoviću je u kaznu uračunata i prijetnja smrću snahi.


Optužnica je umirovljenika teretila da je 31. listopada u dvorištu svoje obiteljske kuće u Gornjim Sređanima nadomak Daruvara sjekirom ubio tri godine stariju suprugu. Njezino beživotno tijelo s vidljivim tragovima nasilja pronađeno je u dvorištu u pola bijela dana. Nedugo nakon otkrića zločina, koji je počinio sjekirom, Mondović je priveden u policijsku postaju.

Mještani su ostali zgroženi činom u toj vrijednoj obitelji koja se bavi poljoprivredom, no napomenuli su pritom da u njihovoj kući nije bio mir jer je "Mirko bio sklon alkoholu zbog čega je često izbijala svađa". Stanovnici Gornjih Sređana su se prisjetili i da Mirku to nije bio prvi put da diže ruku na suprugu, a osim na njoj, bijes je znao iskaliti i na snahi. Rezime svega je 18 godina zatvora za teško ubojstvo supruge koju je već prije zlostavljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:00