TRAGIČAN ISHOD

Umro Hrvat koji je brutalno pretučen u Dublinu u subotu

Policija vjeruje da su četiri muškarca napala dvojicu hrvatskih državljana u gradu Clondalkin u Dublinskom okrugu u Irskoj

Ilustracija

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Jedan od dvojice hrvatskih državljana napadnutih u subotu u Dublinu umro je od zadobivenih ozljeda, potvrdio je hrvatski veleposlanik u Irskoj Davor Vidiš za Jutarnji.

Hrvatsko veleposlanstvo u Dublinu „obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana, u subotu, 30. ožujka 2024. u Dublinu”, stoji u priopćenju MVEP-a.

Ono je "u stalnom je kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih", a "od roditelja jednog od hrvatskih državljana zaprimilo je informaciju da je danas preminuo od zadobivenih ozljeda”, priopćilo je ministarstvo, dodajući kako „zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage „trenutno nije u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama”.

Kako smo jučer izvijestili, irski su policajci došli u posjed "kvalitetnih" video snimaka nasilnog napada na dva hrvatska državljana koji se u subotu dogodio u gradu Clondalkin u Dublinskom okrugu u Irskoj.

Hrvatski državljani, za koje se smatra da su u kasnim dvadesetima, napadnuti su oko 22 sata u blizini Puta Grange View na istoku Clondalkina.

Policija vjeruje da su četiri muškarca napala hrvatske državljane. Istražitelji su rekli da su pribavili kvalitetne snimke incidenta koje su načinile sigurnosne kamere.

Nitko još uvijek nije uhićen zbog napada na hrvatske državljane. Izvori su Irish Independentu rekli da istražitelji vjeruju da će otkriti tko je izveo napad.

Policija je objavila kako pokušava doznati gdje su hrvatski državljani toga dana sve boravili kako bi utvrdila mogući motiv napadača.

Vjeruje se da su hrvatski državljani u subotu u popodnevnim satima bili u centru Dublina te da su nakon toga otišli u Clondalkin. Dvojac se ispred trgovine u blizini Ceste Towers u centru Clondalkina verbalno sukobio s grupom ljudi te potom ukrcao u autobus i otputovao do Puta Grange Way. Nedugo nakon što su tamo došli, četiri su ih muškarca brutalno napala.

Istražitelji pokušavaju utvrditi jesu li napadači slijedili svoje žrtve ili je do napada došlo nakon nekog drugog incidenta u Putu Grange Way.

Jedan je izvor rekao za Irish Independent da policija dobro napreduje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 14:18