NAPAD NOŽEM U ZAGREBU

Unuk Antuna Vrdoljaka osumnjičen za pokušaj ubojstva: Građani ga prepoznali nakon objave slike!

Sumnjiče ga da je 9. prosinca 2023. godine nožem pokušao ubiti 21-godišnjaka
 /Cropix/ Puz

Nakon što je zagrebačka policija prošlog tjedna odaslala apel u kojem moli građane da im jave identitet osobe s fotografije koju sumnjiče za pokušaj ubojstva 21-godišnjaka kod zagrebačkog hotela Sheraton, vrlo brzo užarili su se telefoni policije.

Odmah je kao tražena osoba prokazan Matija Vrdoljak (27), unuk poznatog redatelja Antuna Vrdoljaka koji je zahvaljujući tim dojavama, u 2024. godinu ušao iza rešetaka remetinečkog zatvora. Naime, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je Matiji Vrdoljaku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i jer postoji opasnost od ponavljanja djela.

Kako doznajemo, Vrdoljak je porekao izvršenje kaznenog djela, a radi se o incidentu pred zoru, točnije u 4.30 sati 9. prosinca 2023. u Draškovićevoj ulici kada je s više uboda ozlijedio 21-godišnjaka koji je bio u društvu koje se sukobilo s Vrdoljakovim. Bila su to pijana posla započeta predbacivanjima, što je dovelo do fizičkog obračuna u kojem je glavnu ulogu, prema sumnjama istražitelja, odigrao nož u Vrdoljakovoj ruci.

Zahvaljujući videonadzoru koji je potom policija tijekom kriminalističkog istraživanja "skinula" i javno objavila u potrazi za počiniteljem, zagrebački kriminalisti su, po dojavi građana, pokucali na vrata poznatog redatelja pod čijim krovom osumnjičeni unuk živi.

‘Osjetio sam peckanje u leđima‘

Kako doznajemo, 21-godišnjak je s leđa zadobio tri uboda nožem u slabine, a prije obračuna na ulici, sudionici su bili u klubu u Draškovićevoj ulici te su konzumirali veće količine alkoholnih pića.

Prema iskazima svjedoka obračuna, bilo je tu svađe, psovki, naguravanja, te povlačenja za majice i jakne.

- Netko je rekao da prestanemo jer da će doći policija. Dok smo hodali prema Branimirovoj, netko iz grupe je pitao jesmo li vidjeli da je netko tamo imao nož u ruci. Ja nož vidio nisam, ali sam hodajući osjetio najednom peckanje na leđima. Osjetio sam i da imam rupu u donjem dijelu. Dečki su pogledali što mi je na leđima i vidjeli krv i tu rupu - rekao je kratko 21-godišnjak policiji koji je nakon toga završio u bolnici na sanaciji ozljeda koje su okarakterizirane kao lakše.

Neki od sudionika događaja su rekli da je oštećeni 21-godišnjak išao razdvajati sukobljene mladiće, ali da to s odmakom ne mogu sa sigurnošću i dalje tvrditi jer da su doista tu noć puno popili.

Inače, 26-godišnjem Vrdoljaku ovo nije prvi puta da ima posla s policijom. Već je bio prekršajno evidentiran u nekoliko navrata - policija je kod njega bila pronašla marihuanu, a u jednom je slučaju remetio javni red i mir kad je pijan vrijeđao policijsku službenicu tijekom intervencije.

Inače, nije za isključiti da će tijekom istrage, a prije podizanja optužnice, doći do prekvalifikacije djela u pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Gdje je nož, nije poznato.

Policija: ‘Namjeravao ga je usmrtiti nožem‘

Policja je, inače, prošlog tjedna objavila i detalje o napadu.

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubojstvo“ u pokušaju na štetu 21-godišnjaka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da je 9. prosinca 2023. godine u 4.27 sati u Draškovićevoj ulici, tijekom verbalnog i fizičkog sukoba u kojem je sudjelovalo više osoba, a među njima je bio i oštećeni 21-godišnjak kojemu je osumnjičen 26-godišnjak prišao s leđa te, iako je znao da ga 21-godišnjak ne vidi i ne može se obraniti, s namjerom da ga usmrti nožem koji je imao kod sebe, nanio mu više ubodnih rana.

Liječnička pomoć je ozlijeđenom 21-godišnjaku pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 26-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu, objavili su iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 07:34