NIJE MU PRVI PUT

Upao u banku u Splitu, utegom izudarao službenicu, odnio 200 tisuća kuna i dobio - uvjetnu kaznu?!

Ako presuda postane pravomoćna, u zatvoru će provesti 10 mjeseci, dok preostalih 10 mjeseci neće odslužiti ako u roku od pet godina ne počini neko novo kazneno djelo
Zagreb, 260213. U Novom Zagrebu na adresi Sarajevska 6, u Super Konzumu, nepoznati pocinitelji su opljackali poslovnicu Privredne banke Zagreb uz prijetnju vatrenim oruzjem.Na fotografiji: Policija vrsi ocevid.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

Diplomirani ekonomist Vlado Žaper (32) iz Splita osuđen je zbog razbojništva nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu na zatvorsku kaznu od godine i osam mjeseci, no s djelomičnim uvjetom, piše Slobodna Dalmacija .

Ako presuda postane pravomoćna, Žaper će u zatvoru provesti 10 mjeseci, dok preostalih 10 mjeseci neće odslužiti ako u roku od pet godina ne počini neko novo kazneno djelo.

Također, mora "Sberbank" d.d. vratiti pet tisuća kuna, a "Wiener osiguranju" d.d. nešto više od 189 tisuća kuna i to u roku od pola godine od pravomoćnosti presude.

Žaper, koji je već i prije osuđivan zbog istovrsnog djela, sada je osuđen jer je 23. veljače 2011. godine oko 18.30 sati ušao u poslovnicu banke "Volksbank Hrvatska" (čiji je vlasnik u međuvremenu postala "Sberbank") u Ulici Ljudevita Posavskog u Splitu s motociklističkom kacigom na glavi.

Čim je došao do pulta za kojim je stajala djelatnica I.P., udario ju je metalnim utegom po glavi te je ona pala na pod da bi on onda iz džepa jakne izvadio crni plastični pištolj te ga prislonio na glavu druge djelatnice B.LJ. koju je uhvatio rukom za glavu.

Odvukao ju je do sefa, tražio od nje da ga otvori i da mu novac, govoreći joj stalno da će je ubiti ako to ne napravi.

Više ju je puta udario drškom pištolja po glavi, a kad mu je dala nešto više od 194 tisuće kuna, novac je stavio u ruksak, vukući nesretnu djelatnicu vukao za vrat sve do ulaznih vrata kad je pobjegao, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:27