DIREKTNI NALET

Usmrtila sebe i ženu iz drugog auta koja je išla na posao u Samobor

Što se dogodilo Ljubici S. da je autom prešla na suprotnu stranu ceste ostaje potpuno nepoznato
 Krajač/CROPIX

ZAGREB - Smrskane karoserije, komadi plastike i stakla po cesti, motor koji je ispao iz automobila nekoliko metara dalje i prekriveno tijelo, jeziv je prizor koji je zatekao putnike danas rano ujutro na Ljubljanskoj aveniji. Dvije žene su poginule.

Preletjela razdjelnik ceste

Stravičan direktan sudar dogodio se rano ujutro, samo nekoliko minuta prije šest sati. Tri kolegice putovale su u Daciji Logan na posao u Samobor, kao vjerojatno i svakog radnog dana. Navodno su zaposlene u jednom samoborskom restoranu.

U jednom trenutku, malo dalje od rotora kod City Centra, prema njima je iz suprotnog smjera “doletjela” Opel Corsa. Velikom brzinom prednji dio Opela zabio se u prednji dio Dacije. Silovit udarac Daciju je odbacio na betonski zid uz rub kolnika.

Od ranog jutra podatak o direktnom sudaru na Ljubljanskoj zbunjivao je građane. Što se točno dogodilo i kako je vozačica Corse uopće završila u suprotnom smjeru, jer se radi o dvosmjernoj ulici čije su trake odijeljene povišenim razdjelnikom, u prvi je mah bilo potpuno nejasno.

Štoviše, izglednija je bila situacija da je vozačica Corse negdje ušla u suprotan smjer i vozila se tako do kobnog trenutka kada je naletjela na Daciju.

Ipak, nakon očevida, sve je postalo jasnije. Tri žene u Daciji putovale su prema Samoboru, a 50-godišnja Ljubica S. za volanom Corse išla je prema istoku, dakle u suprotnom smjeru. U jednom se trenutku zanijela i preletjela travnati razdjelnik te završila u trakama suprotnog smjera.

Putnice prevezene u bolnicu

Suvozačica u Daciji, 45-godišnja Katica Lj., poginula je na mjestu događaja. Vozačica Corse bila je živa do dolaska vatrogasaca i Hitne pomoći, no preminula je na putu do bolnice.

Vozačica Dacije, 44-godišnja R. O. zadobila je teške ozljede te je prevezena u bolnicu Sveti Duh. Život joj je u opasnosti. Druga putnica iz Dacije, 47-godišnja B. E. S., s teškim je ozljedama prevezena u Vinogradsku bolnicu. Što se dogodilo 50-godišnjakinji i zašto se automobil zanio prema razdjelniku ostaje potpuno nejasno.

Je li izgubila kontrolu nad autom zbog prevelike brzine, je li bila riječ o trenutku nepažnje i smanjene koncentracije ili joj je pak pozlilo, teško će se saznati. Policija zasad nije utvrdila o kojoj je brzini riječ, no može se pretpostaviti da je vozila većom brzinom.

Gužva na Ljubljanskoj

Ljubljanska je i inače brza cesta na kojoj je brzina ograničena na 80 kilometara na sat. U rano jutro promet je slab pa vozači nerijetko jure tom prometnicom.

Promet Ljubljanskom u smjeru zapada bio je zatvoren danas ujutro od 6 do 8 sati zbog obavljanja očevida, koji je vodio istražni sudac Zdenko Posavec. Zbog zatvorene ceste u vrijeme kada brojni Zagrepčani putuje na posao prema Jankomiru gdje se nalaze brojni trgovački centri, nastale su velike gužve.

Policija i dalje moli svjedoke i očevice da im se jave ako imaju korisne informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 00:23