DRAMATIČNA AKCIJA

VATRENI OBRAČUN POLICIJE I DILERA Razbijen krijumčarski lanac iz Albanije, uhićeno šest osoba!

Sibenik, 150113.Policijska uprava sibensko - kninska zapljenila je malo vise od 21 kg droge marihuane vrijednosti oko 1 milijun kuna. Droga je pronadjena 9. sijecnja na Auto putu A1 kod cvora Pirovac u vozilu koje je vozeno na slep sluzbi iz Zagreba. Jedna osoba je uhicena a druga je u bjegu.Na fotografiji: marihuana.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

MOSTAR - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz potporu više policijskih agencija uhitili su šest osoba u središnjoj Bosni te su zaplijenili 22 kilograma droge marihuane koja je trebala biti prokrijumčarena u Hrvatsku , priopćeno je u utorak iz SIPA-e.

Po nalogu Državnog odvjetništva BiH i Županijskog odvjetništva u Tuzli sinoć je pretreseno više lokacija na području Tuzle, Zenice i Busovače te je oduzeto 22 kilograma marihuane-skunka te je pronađena određena količina vojnog naoružanja, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji se mogu dovesti u svezu s kaznenim djelom, navode u SIPA-i. Uhićeno je šest osoba koje se dovodi u vezu s međunarodnom trgovinom drogom.

Priopćeno je da se radi o razbijanju međunarodnog kanala krijumčarenja droge od Albanije preko Makedonije, Srbija i BiH do Hrvatske. Po policijskim podacima, droga je trebala biti prokrijumčarena na područje Republike Hrvatske putničkim automobilom.

Prigodom odvijanja policijske akcije došlo je do obračuna iz vatrenog oružja između četvero osumnjičenih. Jedna je osoba ranjena te je prevezena u bolnicu u Zenici. Uhićene osobe su privedene u prostorije SIPA-e te će biti predani u daljnju nadležnost Državnog odvjetništva BiH. SIPA navodi da se traga za još dvije osobe koja se mogu dovesti u vezu s krijumčarenjem droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:17