ISTRAGA O CURENJU POVJERLJIVIH INFORMACIJA

VELIKA USKOKOVA AKCIJA U ZAGREBU I OSIJEKU Pretražuju vile, uhićeno petero ljudi: Na policiji i Zoran Gobac!

Uhićeno je ukupno pet osoba - među njima Jozo Petrović, Vlado Rajić, Željko Biloš i Damir Ivić
 Vlado Kos / CROPIX

NOVO 15:25 - USKOK i policija provode veliku akciju na osječkom i zagrebačkom području u kojoj se, kako se neslužbeno doznaje, istražuje curenje povjerljivih informacija iz policije i davanja mita.

EKSLUZIVNO: U AKCIJI USKOKA PRIVEDEN I ČLAN UPRAVE INE JOZO PETROVIĆ Svih petero osumnjičenih će se braniti sa slobode

U Ravnateljstvu policije službeno su potvrdili tek da je više osoba pod kriminalističkim istraživanjem i da ih je do sada uhićeno pet zbog poticanja na davanje mita.

Neslužbeno se doznaje da su u Osijeku uhićeni poduzetnik Željko Biloš, jedan od najbogatijih Slavonaca te Damir Ivić, bivši direktor u tvrtki Osijek Koteks Drage Tadića, s kojim je ranije optužen za primanje mita prilikom izgradnje auto cesta u Slavoniji.

U Zagrebu su, pak, uhićeni Jozo Petrović bivši član uprave Ine i konzultant MOL-a ,te Vlado Rajić, koji je u javnosti postao poznat kao svjedok na suđenju za ubojstvo Vjeke Sliška. Posljednji ga se put u stupcima crne kronike spominjalo kada je s još dvojicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih podataka. Rajić je navodno podatke o tajnim istragama kupovao od ranije prijavljenih policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića.

------------------------------------

14:58 Doznajemo da se u policiju na obavijesni razgovor javio i najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac.

------------------------------------------------------------------------------

11:43 - U Osijeku je u tijeku opsežna policijska akcija u kojoj se, koliko se za sada neslužbeno zna, obavlja pretres kuća i stanova najmanje četri osobe. Radi se o kućama Stipe Barišića, zvanog Moljac, Dragana Bakovića, zvanog Bambur, poduzetnikâ iz Čepina, te Damira Ivića i Željka Biloša iz Osijeka.

Iz Ravnateljstva policije potvrdili su kako je u tijeku velika akcija USKOK-a zbog poticanja na davanje mita. Pod kriminalističkom obradom je ukupno 10 osoba, od kojih je petero već uhićeno - po dvije osobe sa zagrebačkog i osječkog područja te jedna s dubrovačkog.

Barišića i Bakovića do sad se povezivalo sa tzv. Čepinskom skupinom , čiji su poslovi bili predmetom istrage.

Ime sve trojice spominjalo se krajem prošle godine kada je, zbog curenja tajnih informacija, provedena istraga protiv osmero kriminalista, od kojih su trojica bila iz policijskog USKOKA .

Sumnjalo se da policajci osobama nad kojima se provode tajne mjere, o tome javljaju informacije.

Navodno su sva trojica, Barišić, Baković i Ivić bili pod tajnim mjerama, ali su o tome na vrijeme primili informacije, što je omelo tajnu istragu koja se protiv njih vodila. Pred kućama sve trojice nalaze se policijska vozila.

Kako se neslužbeno saznaje, razlog pretresa su sumnjivi poslovi s naftom, u što su navodno, sva trojica bila uključena.

U osječkoj policiji najavili su mogućnost izvanredne tiskovne konferencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 22:54