STRAVA U ZAGREBU

VIDEO Iz tramvaja snimio BRUTALNO IŽIVLJAVANJE nad psom

Za ovakvo zlostavljanje životinje može se dobiti i zatvorska kazna do 6 mjeseci zatvora uz novčanu kaznu do 15,000 kuna
 YouTube

ZAGREB - Na internetskom servisu YouTube nedavno je osvanula snimka u kojoj se nepoznati nasilnik iživljava nad psom koji nepomično leži, a ovaj ga udara šakama i nogama i prijeti mu. Snimku je neki građanin snimio iz tramvaja na tramvajskom okretištu Savski most u Zagrebu u nedjelju oko 15 sati. Autor snimke navodi kako je počeo snimati nasilnika nakon što je psa primio iznad glave i bacio ga na asfalt, što se na snimci ne vidi.

Luka Oman, predsjednik udruge 'Prijatelji životinja', izjavio je za dnevnik.hr kako se za ovakvo zlostavljanje životinje može dobiti i zatvorska kazna do 6 mjeseci zatvora uz novčanu kaznu do 15,000 kuna. No, ističe Oman, takva kazna nipošto nije dovoljna.

Ukoliko i vi posvjedočite zlostavljanju životinje, vaša je građanska dužnost prijaviti to policiji i dati izjavu. 'U ovom slučaju izjave svjedoka bit će ključne jer video kao takav ne prikazuje cijeli događaj', kaže Oman i dodaje kako bi se ovog muškarca moglo teretiti i za remećenje javnog reda i mira budući da se radi o javnom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 22:30