DOBRA ZARADA

VIKEND BINGO ZA PROVALNIKE U pola bijela dana iz stanova odnijeli preko 30.000 kuna vrijedan plijen

Ilustracija
 Darko Tomaš / CROPIX

ZAGREB - Dok su građani metropole, Sesveta i Velike Gorice uživali u subotnjem popodnevu izvan svojih domova, zagrebački provalnici su radili i zaradili gotovo 30 tisuća kuna u zlatu i novcu.

Prva na udaru, nešto iza 13 sati, našla se obiteljska kuća 42-godišnje I.D. u Trbežu na području Susedgrada. Nepoznati lopov obio je balkonska vrata kuće i nakon temeljite premetačine odnio u nepoznato računalo i zlatninu oštetivši vlasnicu za preko 13 tisuća kuna.

Isti modus operandi kroz balkonska vrata odrađen je i na susjednom Črnomercu točnije u Ulici Miroslava Vaupotića između 16 i 18 sati. Provalnik je ukrao samo nakit koji je 76-godišnja pokradena vlasnica B.O. procijenila na preko 7000 kuna.

Slična priča u isto vrijeme i na velikogoričkom području odnosno u Ulici Mate Lovraka. Kradljivac je najvjerojatnije odvijačem obio vrata balkona na prvome katu. Nakon što se domogao unutrašnjosti kuće 62-godišnje I.Š., iz iste se odlučio ukrasti samo zlatni nakit vrijedan nešto više od 7000 kuna.

Provaljivalo se i na sesvetskom području. Između 17,15 i 20,30 sati nezvani je gost iskorisio odsutnost vlasnika stana G.K. (31) u koji je provalio obivši prozor i pritom se okoristio za desetak tisuća kuna 'težak' nakit od bijelog i žutog zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:27