POBJEGLI S MJESTA NESREĆE

Vozač koji je drogiran autom ubio djevojku u Tribunju ide u istražni zatvor. Dvojica mladića ostaju na slobodi

57-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilo, udario djevojku i pobjegao s mjesta nesreće

Privođenje 57-godišnjaka

 Niksa Stipanicev/Cropix

Vozač koji je u Tribunju drogiran naletio na djevojku (19), i na mjestu je ubio, izveden je pred suca istrage na Županijskom sudu u Šibeniku, a 24 sata javlja da mu je određen istražni zatvor u trajanu od mjesec dana. Dvojica mladića, koji su bili s njim u autu, pušteni na slobodu.

Podsjetimo, policija je u ponedjeljak Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijela kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja djevojka u Tribunju kod Šibenika.

Riječ je o prometnoj nesreći koja se dogodila proteklog vikenda dok je kriminalističkom istragom utvrđeno da je vozač u trenutku nesreće bio pod utjecajem droga i da je vozio bez važeće vozačke dozvole.

Uz njega su u vozilu bila još dvojica muškaraca, 22-godišnjak i 18-godišnjak, protiv kojih je također podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo pomaganja počinitelju. Sva trojica osumnjičenih u ponedjeljak predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave u Šibeniku.

image

Ulica gdje se desila prometna nesreća

Niksa Stipanicev/Cropix

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo nakon što je 57-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom uslijed neprilagođene brzine kretanja i uvjetima na cesti te je naletio na 19-godišnju djevojku, koja je od siline udara i zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja.

„Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću, osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće, bez pružanja pomoći unesrećenoj osobi. Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak su svojim nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven“, navodi se u policijskom izvješću.

Portal 24 sata objavio je ranije da se radi o dugogodišnjem ovisniku o teškim drogama, koji je tek nedavno izašao iz pritvora zbog dilanja. Objavili su i snimku od ljetos na kojoj je navodno upravo on dok na klupici ušmrkava kokain.

image

Privođenje 57-godišnjaka

Niksa Stipanicev/Cropix

Načelnik općine Tribunj Marko Grubelić proglasio je Dane žalosti od 18. do 20. prosinca zbog tragične pogibije mlade djevojke te su otkazana sva događanja.

„U suosjećanju prema obitelji najmanje je što smo mogli je otkazati sve javne manifestacije do kraja godine. Otišla je jedna od nas, tuga i bol su neopisivi“, poručio je Grubelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 20:07