NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

WALTER WOLF OSLOBOĐEN OPTUŽBI DA JE IZVLAČIO TISUĆE EURA IZ SVOJE TVRTKE Poduzetnik nakon svjedočenja financijske vještakinje: 'Sad će tek biti frke!'

Walter Wolf na suđenju u Karlovcu
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

- Vi ste, gospodine Walter Wolf, oslobođeni od optužbe da ste počinili kazneno djelo zlouporabe u gospodarskom poslovanju - rekla je sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Sanda Janković te svjetski poznatog jetsetera nepravomoćnom odlukom osolobodila odgovornosti da je iz svojeg bivšeg karlovačkog poduzeća KIO 2003. godine pronevjerio 20.000 eura na način da je novac od prodaje poslovnog prostora trgovačkog društva uplatio na svoj račun i zadržao za sebe.

Za ovo kazneno djelo već mu je bilo suđeno, a na prvom suđenJu proglešEn je bio krivim i osuđen na dvije i pol godine zatvora. Vrhovni sud je poništio tu presudu na temelju argumenta u žalbi njegova odvjetnika Ante Nobila, a pokazalo se da su ti podaci, odnosno dokazi da je Wolf ta sredstva dalje preusmjerio za naknade radnicima kojim plaća nije mogla biti isplaćivana jer je račun poduzeća bio u blokadi, bili ključni za oslobađanje u ovom ponovljenom postupku.

Točno 10 godina je prošlo od podizanja optužnice te prvog sudskog postupka provedenog po njoj, potom je predmet putovao na Vrhovni sud, te se opet vratio na Županijski u Karlovcu, koji je u međuvremenu protiv Wolfa pokrenuo međunarodnu potjernicu. U konačnici, sve je palo u vodu nakon polustanog svjedočenja financijske vještakinje Ljerke Živković koja je utvrdila da je novac od prodaje prostora doista uplaćen radnicima. Od toga iznosa nedvojbeno je utvrđeno da je 37.000 kuna uplaćeno radnicima, ali vrlo je vjerojatno i preostalih 111.000 kuna.

Odvjetnik Nobilo je izjavio da su svi dokazi čitavo vrijeme bili u spisu samo što ih oni koji su to trebali nisu vidjeli. Oslobođeni Wolf rekao je kako se osjeća lakše, no, kako je dodao, sada bi tek moglo biti frke.

- Walter Wolf nisam samo ja, to je i brend u duhanskoj industriji, oni će sada htjeti "očistiti" svoje ime, oni će tužiti suca - kaže Wolf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:36