HTJELI GA ‘UTOPITI‘

Zagrebački lopovi u krađu dojurili skupocjenim Porscheom: Naivnoj gospođi oteli su zlatni sat

Dvoje kradljivaca nasamarilo je 99-godišnju Zagrepčanku u njezinu stanu u Laginjinoj ulici
Ilustracija
 Jure Mišković/CROPIX

Kad se lopov s Porsche Cayenneom doveze do odabrane mete koju namjerava pokrasti, teško je povjerovati da krade jer je kruha gladan. Upravo takvo dvoje kršitelja zakona, 44-godišnjaka i 50-godišnju 'damu', uhvatila je policija nakon što su pokrali 99-godišnju Zagrepčanku.

Naime, 1. srpnja oko 12.30 sati dvojac se autom dovezao do zgrade u Laginjinoj ulici. Ona je ušla u zgradu te se vremešnoj umirovljenici, nakon što je pozvonila na zvono, predstavila kao zdravstvena djelatnica pa ju je nesretna žena, ne sumnjajući u njezine namjere, pustila u stan. Nije dugo trebalo da iskoristi njezinu dob i zdravstveno stanje te je s jedne od polica u kuhinji ukrala zlatni sat s kojim je pobjegla iz stana van. U blizini ju je u Cayenneu čekao kompanjon pa su se odvezli do Avenije Dubrava gdje je on u obližnjoj zlatarnici pokušao “utopiti” sat. Međutim, u tome su ga spriječili, kažu iz PU zagrebačke, policijski službenici koji su posumnjali u zakonitost njegove namjere pa su ga uhitili. Sve je to iz auta gledala sredovječna kradljivica kojoj su također odmah stavljene lisice na ruke.

Pokradena umirovljenica je odmah obeštećena jer joj je sat vrijedan oko 7000 kuna vraćen, a par lopova je uz kaznenu prijavu za tešku krađu predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njih podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 08:06