UŽAS U TISNOM

ZAPANJUJUĆI DETALJI O VOZAČU IZ PAKLA Vozi 15 godina, nerijetko pijan, a nije položio vozački

 HANZA MEDIA

U najgoru noćnu moru pretvorio se godišnji odmor i ljetovanje profesorice psihologije s Filozofskog fakulteta Anite Lauri Korajlije i njezina supruga Krešimira Korajlije, koji su sa svoje dvoje djece provodili u tišnjanskoj vikendici Anitinih roditelja Federicca i Stane Lauri.

Ova zagrebačka Šibenčanka u trenu je, nažalost, postala trajni invalid, ostavši bez noge, nakon što je na nju i njezinu prijateljicu, dok su pratile koncert Petra Graše u Tisnome, Opelom Astrom naletio Tišnjanin Marko Barić (35). Vozio je pijan i bez položenog vozačkog ispita.

Kuhar i pomorac

Obijesnom vozaču, koji je teško unesrećio profesoricu Lauri Korajliju, određen je pritvor te je zasad protiv njega policija Općinskome državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće s teškim posljedicama. Daljnju istragu nad Barićem preuzelo je Državno odvjetništvo, a nakon što je ispitan, tužiteljstvo je zatražilo od suca istrage određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora. Nakon završetka istrage odlučit će se o možebitnom proširenju optužnice s obzirom na poznate okolnosti pod kojima je Tišnjanin skrivio nesreću. Marko Barić je inače vrsni kuhar i prije nekoliko godina imao je zapažen nastup u popularnom serijalu RTL-a “Večera za pet”. Nekoliko godina je kao pomorac navigavao za više brodarskih kompanija. Trenutačno se bavi iznajmljivanjem apartmana, koje je dijelom naslijedio od pokojnoga oca Ante Barića. Unatoč porocima kojima je sklon, Tišnjani s kojima smo razgovarali redom ističu da je Barić vrlo radišan čovjek, ne libeći se raditi i najteže građevinske poslove. Inače, nakon propalog braka, iz kojega ima sina, Barić je trenutačno u izvanbračnoj vezi i s partnericom čeka dijete.

Nisu zatvorili cestu

Tragičan događaj nije samo šokirao malo Tisno i cijelu Hrvatsku nego je i dodatno zaintrigirao zbog okolnosti pod kojima se dogodio, a koje spadaju u sferu nevjerojatnih. Najintrigantnija je činjenica da Barić, prema pričanju njegovih brojnih sumještana, vozi već 15 godina, a uopće nije položio vozački ispit. Tišnjani ističu da je Barić nerijetko omamljen sjedao za upravljač. Stoga se nameće logično pitanje - kako to da ga policajci nikad nisu sankcionirali i kako do ovog tragičnog slučaja policija nije utvrdila da Barić vozi bez vozačke dozvole.

Na novinarsko pitanje upućeno Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je li Marko Barić evidentiran u njihovoj kaznenoj ili prekršajnoj kartoteci, rekli su nam da prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka ne mogu odgovoriti na to pitanje.

Je li se ova tragedija mogla izbjeći da je organizator koncerta, Turistička zajednica općine Tisno i Udruga Tišnjanski tovar, zatvorila prometnicu koja prolazi tik uz trg i pozornicu na kojima se održavao koncert, drugo je ključno pitanje. Naime, poznato je da je prije samo šest dana na istome mjestu održavana tradicionalna Međunarodna utrka magaraca i tijekom te manifestacije cesta je bila zatvorena za promet. Javnost očekuje da relevantne institucije odgovore na ta dva ključna pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:05