KRVOPROLIĆE U SPLITU

ZASTRAŠUJUĆE POJEDINOSTI TEŠKOG ZLOČINA Marica je Borisa ostavila još u lipnju. On ju je na novoj adresi sačekao i ubio pa sebi pucao u glavu

Policijski uviđaj na mjestu zločina
 Vojko Bašić / CROPIX

Marica Čipčić (50) iz Splita zbog obiteljskih nesuglasica prije nekoliko mjeseci otišla je iz svog splitskog stana u Jeretovoj ulici živjeti kao podstanar na adresi Hrvatske mornarice, ali ju je i na toj novoj adresi u srijedu oko 4 sata dočekao 49-godišnji suprug Boris Čipčić i ubio hicima iz jurišne puške Zagi, ispalivši u nju nekoliko metaka.

Pucao iz Zagija

Nakon što je iz jurišne puške Zagi ispalio nekoliko metaka i ubio nesretnu ženu, Boris je pucao sebi u glavu te je s teškim ozljedama glave smješten u KBC Split, gdje se liječnici bore za njegov život. Roditelji su 18-godišnje kćeri.

Nisu čuli svađu

Marica je, kao i svakog dana, u srijedu oko četiri sata ujutro krenula iz svog podstanarskog doma na splitski Pazar gdje već godinama prodaje voće i povrće, ali ju je nažalost to jutro sačekao muž kod kućnog broja 32 te je na nju zapucao u trenutku dok je sjedila za upravljačem kombija Mercedes koji je bio pun voća i povrća.

Pretpostavlja se da je prvo otvorio vrata pa pucao, a nije poznato je li prije toga išta rekao supruzi i jesu li uopće razgovarali.

S vozačeve strane bile su tri rupe od metka i razbijeno staklo. Očevid je vodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu Žarko Štrbac. Susjedi su rekli da nisu čuli nikakvu svađu već prvo dva kratka pucnja, a potom i rafalnu paljbu. U početku su, kažu, mislili da je riječ o vatrometu ili petardama. Nakon toga se čuo hropac te ubrzo dolazak policije. Marica je, rekli su nam sugovornici, bila vrijedna žena i “klupu” na splitskom Pazaru na kojem je prodavala voće i povrće “naslijedila” je od svekrve.

Kako smo neslužbeno doznali na mjestu zločina, suprug ju je navodno čekao dok nije izašla iz stana i ušla u kombi. Na mjestu gdje se pokušao ubiti bila je velika lokva krvi koju su nakon očevida oprali vatrogasci. “To je bilo strašno.

Šture informacije

Kad sam jutros pokušala izići iz stana, policija nam nije dala, jer je sve bilo zatvoreno policijskim trakama. Čula su se prvo dva kratka pucnja, a onda dugi rafal. Užas što je ovo danas došlo. Mala djeca u zgradi su počela plakati. Grozno, zaista grozno”, rekla je susjeda.

Šture informacije dalo je tek Županijsko državno odvjetništvo koje je na mjestu zločina obavljalo očevid uz nazočnost patologa. Službene informacije govore da je policija u 4.20 sati od građana dobila dojavu o pucnjavi na parkiralištu u Ulici Hrvatske mornarice, kod Pomorske škole. Dok su stigli na mjesto događaja, žena je već bila mrtva za upravljačem crvenog kombija Mercedes dok je njezin suprug ležao teško ozlijeđen ispod suvozačkih vrata. Malo dalje od njega na podu je bila jurišna puška Zagi te nekoliko čahura. Kolima Hitne medicinske pomoći muškarac je prevezen u splitsku bolnicu, dok je ubijenu nakon završenog očevida na Odjel patologije prevezlo vozilo gradskog pogrebnog poduzeća. Susjedi su rekli da nisu čuli nikakvu svađu već najprije dva kratka pucnja, a potom i rafalnu paljbu.

Čuo se hropac

U početku su kažu, mislili da je riječ o vatrometu ili petardama.

Nakon toga se čuo hropac te ubrzo dolazak policije.

Prema riječima susjeda, žrtva je nedavno došla u njihov kvart živjeti kao podstanar jer ju je suprug zlostavljao, pa ga je ostavila.

Taj je slučaj obiteljskog nasilja bio prijavljen policiji, što je i službeno potvrđeno. Očevid je trajao satima.

Sve Maričine stvari bacio je u kontejner

Policija je u lipnju ove godine B. Čipčića prijavila za obiteljsko zlostavljanje. Prekršajni sud u Splitu 3. kolovoza izrekao je kaznu od tisuću kuna i presuda je postala pravomoćna.

Čipčić je tada bio prijavljen da je u prisutnosti osamnaestogodišnje kćeri vikao da će nekoga ubiti, ali je za to djelo na Prekršajnom sudu oslobođen jer ono nije dokazano. Osuđen je jer je supruzi iz stana gdje su zajedno živjeli iznio stvari i bacio ih u kontejner za smeće, što je priznao i za to je kažnjen sa 1000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:37