VELIKA HRABROST

ZAUSTAVLJEN VAL PLJAČKI POŠTI!? Dok su razbojnici prijetili djelatnicama i uzimali novac, nisu ni slutili što što ih čeka na izlazu...

 Boris Kovacev / CROPIX

Zagrebački policajci odlučili su pod svaku cijenu riješiti misterij vala razbojništava u poslovnice Hrvatskih pošta, koje naoružani lopovi odrađuju pred sam kraj radnog vremena. Unatoč niskim temperaturama, ništa nije moglo omesti policajca u službi koji se, kako doznajemo, ciljano našao u blizini te pošte u Albaharijevoj ulici na zagrebačkoj Knežiji u četvrtak oko 19.55 sati. Dvije minute pred zatvaranje poslovnice, a po ulasku dvojice razbojnika u nju, policajcu je bilo dovoljno da im se iz prikrajka odlučno usprotivi.


Dok su lopovi prijetili da im predaju novac pritom mašući pištoljem, prestravljene dvije zaposlenice i jedan zaposleniku su im u vreću stavili oko 45.000 kuna. Dok su pokušavali izaći na ulicu, omeo ih je policajac koji je 30-godišnjeg Zagorca Miroslava L. razoružao te spriječio u bijegu s novcem, dok je drugi razbojnik uspio pobjeći praznih ruku u noć. Kako doznajemo, istražitelji su na tragu i pomagaču uhićenog razbojnika, a je li u međuvremenu i uhićen, nismo uspjeli doznati.


Nije poznato još uvijek ni je li u pitanju ista banda koja već neko vrijeme hara metropolom i koja je 11. studenoga, također, deset minuta prije zatvaranja te poslovnice u Albaharijevoj odnijela sa sobom novčani plijen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:55