PORED ROMSKOG NASELJA

Zbog malo novca riskiraju živote putnika u vlakovima: Kraj Siska pokradeni vijci koji drže željezničku prugu na mjestu

Ovo nije prvi put da lopovi kradu dijelove pruge, a pravo je čudo kako nitko ne može stati na kraj sakupljačima sirovina
sisak281205putnicki vlakSisak planira uvesti gradsku zeljeznicka prugasnimio Miroslav Kis-pok-
 CROPIX

SISAK - Sakupljači sirovina opet su ugrozili sigurnost putnika kod Siska, jer su s pruge Sisak - Sunja kod romskog naselja Capraške Poljane ukrali više stotina vijaka koji tračnice drže za pragove. Policijski službenici zbog uništenja ili oštećenja javnih naprava tragaju za nepoznatim počiniteljem ovog kaznenog djela.

Ovo nije prvi put da lopovi kradu dijelove pruge, a pravo je čudo kako nitko ne može stati na kraj sakupljačima sirovina. Ako se već ne može spriječiti počinitelje, koji sve rade pod okriljem noći, pitanje je zašto se ne pooštri kontrola nad otkupljivačima sirovina, koji bez ikakvih pitanja (i posljedica) otkupljuju vijke s pruge, metalne šahte s prometnica, bakrene oluke s kuća, tračnice, crkvena zvona i slično.

Ne tako davno, lopovi su ukrali i prodali otkupljivačima sekundarnih sirovina i neprocjenjivo blago, olovne vodovodne cijevi iz doba rimske Siscije, koje su odvezene iz dvorišta zgrade Velikog kaptola gdje su bile deponirane. Nikada nisu pronađene, jer su, navodno, odmah pretaljne i prodane, baš kao i ukradeni predmeti s groblja, mesingani i brončani ukrasi i biste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:55