OSVETNIČKI POHOD

Zbog mobitela mladić svom sugrađaninu zapalio automobil i izazvao štetu od 100.000 kn

Sibenik, 120416. Policijski ocevid na automobilu koji je izgorio u gradskoj cetvrti Meterize. Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / CROPIX

ŠIBENIK - Nakon završene istrage, šibenski policajci osumnjičili su 24-godišnjeg mladića iz Šibenika za podmetanje vatrene buktinje pod okriljem mraka prije desetak dana u šibenskog gradskoj četvrti Meterize, u kojoj je u potpunosti izgorio automobil Golf kojeg je koristio 32-godišnjak, a koji je u vlasništvu 33- godišnjeg Šibenčana. U tom požaru još su dva osobna vozila marke Škoda s parkirališta na Meterizama dobrano nagorjela, pa je nastala šteta procijenjena na stotinjak tisuća kuna.

Istragom je utvrđeno da je 24-godišnjak posljednja tri mjeseca uz silu i prijetnje želio protupravno naplatiti novac za mobitel koji mu je 32-godišnjak dugovao, a u nekoliko navrata mu je prijetio i oštećenjem automobila koji, inače, nije bio u njegovom vlasništvu, već ga je samo koristio.

Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te za kazneno djelo protupravne naplate, 24-godišnjem mladiću određen je jednomjesečni pritvor. Inače, unatoč svojoj mladosti, ovaj pritvoreni Šibenčanin iza sebe već ima podeblji policijski dosje zbog više počinjenih kaznenih djela. Iz kriminalnog miljea dolazi i njegov dvije godine mlađi brat, koji je u pritvoru od sredine veljače nakon što je kod njega policija pronašla ilegalni arsenal oružja – pištolj, dvije automatske puške, metke i bombe.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 04:02