POZNATI UGOSTITELJ

ŽESTOKI OBRAČUN Suvlasnik poznatog Carpe Diema istukao policajce koji su ga htjeli privesti

Josip Ćurković pred kafićem je napadao žensku osobu u čemu ga je policija htjela spriječiti, a zatim je nasrnuo i na njih

Poznati hrvatski ugostitelj Josip Ćurković (52) zvani Ćos u kasnim satima nedjelje se našao usred sukoba s policijom zbog kojeg je priveden i zbog kojeg je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Ćurković je ispred svog kafića ‘Kataka’ u Crikvenici prvo napao neimenovanu ženu, a kasnije se obračunao i s policijom koja ga je pokušala zaustaviti u nekontroliranom divljanju. Policajci nisu bili pozvani na intervenciju, već su se u blizini popularnog kluba našli sasvim slučajno u redovnoj ophodnji.

Zapovjedi policije

Ugledali su Ćurkovića kako maše rukama u smjeru ženske osobe i pokušali ga spriječiti u daljenjem počinjenu kaznenih djela. Kako potvrđuju svjedoci nemilog događaja, Ćurković je zatim napao policajce i jednog od njih udario u šakom u glavu. Kako neslužbeno doznajemo, jedan od dvojice ozlijeđenih policajaca brat je gradonačelnika obližnjeg Novog Vindolskog Olega Butkovića.

Poznati ugostitelj, kako nam govore svjedoci kobne večeri, oglušio se na nekoliko zapovijedi policajaca da prestane s ispadima, da se smiri i da će ga morati privesti. Nakon ovog posljednjeg upozorenja, Ćuković je nasrnuo na policiju. Službenici su ga uspjeli obuzdati te uhititi pred okupljenom masom koja je izašla iz kafića da vidi što se zbiva.

Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru, a prijavljen je za kazneno djelo napada na službenu osobu, kao i za kršenje javnog reda i mira.

‘Bilo je samo pitanje vremena kada će se pred ‘Katakom’ desiti ovakav incident’, pričaju nam susjedi poznatog kafića. ‘Ponekad ljudi zaborave da nisu nedodirljivi. U ovom divljanju je nažalost nastradao policajac, ali mi susijedi znamo često zvati policiju’, pojašnjavaju nam susjedi. Istina, uglavnom policiju zovu zbog preglasne muzike koja trešti do dugo u noć usred sezone. No, saznajemo od susjeda, bilo je tu i ozbiljnijih prekršaja, poput manjih tučnjava.

Riječi hvale

Također, tvrde nam svjedoci prijašnjih sukoba, ovo nije prvi put da je vlasnik podigao ruku na nježniji spol, no Jutarnji ovu informaciju nije mogao potvrditi kod službenih vlasti tako da ona ostaje na razini tračeva uznemirenih susjesda.

Za Josipa Ćurkovića njegovi najbliži partneri i prijatelji imaju samo riječi hvale. Voli posao i zabave, a stečeni kapital mu je, ističu, zadao samo nevolje. Direktor je i član društva u desetak tvrtki preko kojih upravlja, ako je suditi prema izvješću Poslovne Hrvatske, sa 268.000 eura temeljnog kapitala. Uglavnom je vlasnik uspješnih ugostiteljskih objekata, a najčešće se veže uz kultni zagrebački kafić Kvak i hvarski Carpe Diem. Poslovni partner u ta dva objekta mu je poznati ugostitelji predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba Nenad Šepak.

Kontroverzni kafići

Uz oba njegova najpoznatija kafića vežu se uspješne poslovne priče i kontroverze. Carpe Diem jedan je od prvih kafića na Hvaru koji je organizirao uspješne after-beach partye i već godinama posluje izuzetno uspješno. Prethodne godine Carpe Diem našao se usred skandala kada su Ćurkoviću i Šepaku konkurenti navodno poručili kako na „Hvaru nema mjesta za dvoje“, a zbog čega je bilo i smicalica pa i slanja poreznika u kontrolu.

Kvak je, pak, jedan od kultnih zagrebačkih kafića, uz koji su povezane brojne tučnjave poznatih kao i jedno ubojstvo. U taj kultni kafić u zoni Kvatrića navraćaju svi - od estradnih zvijezda, sportaša, poslovnjaka, poduzetnika, djevojaka željnih elite ali i onih s druge strane zakona. 28.lipnja 1997.godine ispred Kvaka ubojica je snajperom u trbuh ranio Ivana Šakote, koji je izdahnuo je na rukama prijatelja Shpejtima Taqija kojeg je upoznao u vojnom zatvoru, a koji je likvidiran šest dana kasnije na Trešnjevci.

Drugi incident vezan uz Kvak dogodio se kada je po povratku iz Kijeva u rano jutro prije par godina hrvatski reprezentativac Jerko Leko posjetio je Kvak sa Ivanom Turinom. Našli su se u gužvi kad je počelo polijevanje pićima. Obojica nogometaša, ali i vlasnik kafića koji je pokušao smiriti situaciju, zaradili su prekšajne prijave.

Iz Carpe Diema tvrde da spomenuti Ćurković nije suvlasnik, odnosno da je Carpe Diem u vlasništvu tvrtke Međunarodna zabava te da je vlasnik Josip Svirčević, a direktor Danijel Svirčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 07:40