OD SRIJEDE JOŠ BOGATIJI JUTARNJI LIST

Dar čitateljima: nova gradska rubrika i nikad viđeni poster Borisa Bućana!

Najveći europski umjetnik postera napravio je, samo za čitatelje Jutarnjeg, specijalni poster Zagreba, kojim obilježava lansiranje nove gradske rubrike

U srijedu 14. svibnja čitatelje Jutarnjeg dočekat će specijalni poklon: ekskluzivni poster Zagreba, koji je izradio legendarni umjetnik Boris Bućan, jedan od najcjenjenijih europskih likovnih umjetnika, slikara i grafičkih dizajnera.

Specijalni poster na kvalitetnom papiru dočekat će sve zagrebačke čitatelje Jutarnjeg lista, a izrađen je posebno za obilježavanje lansiranja nove gradske rubrike. Naime, od srijede 14. svibnja čitatelji Jutarnjeg moći će uživati u osam novih stranica Zagreba na kojima će pronaći najbolje gradske vijesti, servisne informacije, velike reportaže, intervjue, specijale i analize.

- Jutarnji list ponudit će, nadamo se, najambiciozniju, najbogatiju i najangažiraniju gradsku rubriku u zemlji - izjavio je Viktor Vresnik, glavni urednik Jutarnjeg.

Neviđeno na tržištu

- Zagrebačku rubriku pripremali smo mjesecima i smatramo da ćemo ponuditi nešto dosad neviđeno na tržištu - rekao je Vresnik.

Čitatelji će uživati u velikim pričama i razotkrivajućim kolumnama o aktualnim gradskim problemima koji muče građane, ali i tajnim testiranjima i recenzijama zagrebačkih restorana, kafića, klubova, dućana i ostalog, s ciljem zaštite potrošača i pomoći pri odabiru najboljeg.

Već traju tajne istrage

- Investigativni tim naše gradske rubrike već mjesecima potajno istražuje i analizira gradsku ponudu - otkriva Vresnik.

- Cilj nam je ponuditi najkompetentnije izbore i odabire najboljih gradskih mjesta, ali i upozoriti građane na moguće prevare ili higijenske probleme. Oko toga nećemo imati kompromisa, idemo 100 posto do kraja - kaže.

Osim najvažnijih vijesti, servisnih informacija i undercover testiranja, nova gradska rubrika obrađivat će povijest, umjetnost, arhitekturu, urbanizam i aktivističke inicijative. Bogata povijest Zagreba jamči velik broj kvalitetnih tema, a istraživački novinari nove rubrike svakodnevno će pokrivati probleme građana.

Lansiranje nove gradske rubrike Jutarnjeg lista obilježit će specijalni poster Zagreba, koji je izradio poznati likovni umjetnik Boris Bućan.

- Čitateljima darujemo ovaj unikatni umjetnički rad koji će im ostati kao iznimno vrijedno djelo te lijepa uspomena - ističe Vresnik.

Boris Bućan slovi za jednog od najvažnijih autora na svijetu - njegova djela nalaze se u njujorškoj MoMA-i i muzeju Cooper Hewitt te u muzejima u Münchenu, Essenu i Melbourneu. Dobitnik je nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva za životno djelo 2006. godine, a jedan od najvećih njegovih uspjeha je uvrštavanje u poznatu londonsku izložbu “The Power of Posters” 1998. godine.

Velik utjecaj

Izložba iz 1973. godine, gdje je logotip bio glavni izvor umjetničke inspiracije (Ford, Swissair, KLM i slično), imala je velik utjecaj na razvoj grafičkog dizajna, što se mnogo bolje može sagledati iz današnje perspektive.

Bućan je imao više od 70 samostalnih te više od 160 kolektivnih izložbi, od Venecijanskog bijenala 1984. godine do Trijenala u Milanu 1992., i dobitnik je brojnih prestižnih nagrada u inozemstvu.

- Ponosni smo na to što je gospodin Bućan izradio ovaj poster, a nadamo se da ćete i vi, dragi čitatelji, biti zadovoljni - zaključio je Viktor Vresnik.

Gradska rubrika koja će promijeniti sve

Posebnost nove gradske rubrike bit će u rješavanju konkretnih problema građana. Dok drugi pričaju i održavaju beskonačne tribine, gradska rubrika Jutarnjeg lista svoje novinare stavit će na raspolaganje kako bi istražili sve što

muči građane Zagreba te im pomogli da dođu do rješenja. Iako urednici ne otkrivaju detalje, navodno su pripremili cijeli niz velikih inicijativa i projekata kojima žele gradski život učiniti boljim.

Čak osam stranica svaki dan:

Od 14. svibnja Jutarnji list bit će još bolji i kvalitetniji, obogaćen za novih osam stranica gradske rubrike u kojoj će čitatelji uživati u vrhunskim reportažama, najvažnijim vijestima i servisnim informacijama kroz svakodnevne ljudske priče i najvažnije teme.

- Čitateljima želimo ponuditi Zagreb kakav nikad nisu doživjeli. Zagreb je, uz sve trenutne probleme s kojima se građani susreću, europska metropola, spoj kulture, arhitekture, povijesti, gastronomije, urbanizma, aktivizma, izlazaka, mode, sporta i duhovnosti - izjavili su urednici.

Naravno, intenzivno će se baviti i aktualnim gradskim problemima, od parkinga do komunalnih izazova, lokalne politike, vodovoda i drugoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:54