EKSKLUZIVNO

FOTO Stroga cura Tatjana Jurićprvi put otkriva svojuintimnu i nježnu stranu

ZAGREB - Tatjana Jurić opet se probudila kasno”, započinje reporterka Jelena Valentić svoj tekst u Svijetu. Novi broj tog magazina potražite svake druge nedjelje u mjesecu uz Nedjeljni Jutarnji, a ovaj broj ste, vjerujemo, već kupili.

Tatjana je ostala u krevetu cijeli sat nakon što joj je prvi put zazvonila budilica. Otvara vrata i pušta kujicu Jackie u vrt. Ulijeće pod tuš, navlači trenirku, sjeda u auto i juri sa svog brda na istoku grada prema Palmotićevoj. Utrčava u redakciju Hit FM-a na drugom katu secesijske zgrade.

Tabloidno novinarstvo

Producentica joj u ruke uvaljuje papire za emisiju i kavu. Nema panike. Uredniku je prije potpisivanja ugovora rekla da će mu biti na raspolaganju cijeli dan, ali rana buđenja ne podnosi. U emisije, koje vodi uživo svaki dan od 10 do 14 sati, nikada neće kasniti, no stizat će u posljednji trenutak.

Rijetko zaspe prije dva ujutro. Taj bioritam vuče zbog radnog rasporeda s RTL-a, televizije na kojoj je provela sedam godina. Maknula se naprasno prije nekoliko mjeseci, iako mi danas kaže da je tri godine znala da će otići. Nije htjela brzati s odlukom, pustila je da sazrije.

- Tabloidno novinarstvo uzima sve više maha, a ja više nisam htjela biti dio te medijske slike. Ne, ne moraliziram, niti popujem. No, valjda je logično da u tridesetoj ne mogu furati isti film kao na prvoj godini faksa. Kaj ne? Nasmije se kad joj kažem da mi je simpatičan taj njezin “kaj” u kombinaciji s ispeglanim govorom i frazama koje često provlači kroz razgovor.

Nisam bila genijalna

Služba za jezik RTL-a ne može se mjeriti s HTV-ovom, ali su je drilali, pogotovo na početku. Danas polako vraća svoj zagrebački naglasak. Ipak radi na lokalnom radiju, urednici žele da zvuči kolokvijalnije.

- Televizijski fonetičari su se trudili, a i sama sam mnogo radila na sebi.

Ipak, nikad nisam bila do kraja zadovoljna svojim javnim nastupima, priča mi dok sjedimo u bučnom kafiću blizu Maksimira. Svemu što zna naučila se direktno pred kamerama.

- Nitko nije došao prvi dan na posao i bio genijalan. Pripadnici stare garde nije išla u eter dok nisu bili posve spremni, ali danas je drukčije. Ubace te u studio maltene s ceste. Siguran si da će gledatelji prepoznati tvoj entuzijazam, zanesenost. Onda shvatiš da si potrošan. Danas jesi, sutra nisi - sliježe ramenima.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:03