GLUHI TELEFON

098 mreža bila je nedostupna u pola Hrvatske!

 Srđan Vrančić/CROPIX

ZAGREB - “Smjer trenutačno nije dostupan, pokušajte malo kasnije”.

Rečenica je to koja je jučer sluđivala milijune Hrvata koji su od 12.30 do kasnih poslijepodnevnih sati pokušali komunicirati mobitelom u T-HT mreži. Naime, kako su nam u samom T-Mobileu potvrdili, danas su u to vrijeme zabilježene poteškoće u radu UMTS/GSM mreže.

- Spomenuti problemi zabilježeni su na području cijele Hrvatske. Odmah smo pristupili rješavanju nastalih poteškoća koje ćemo riješiti u što kraćem roku - priopćili su nam iz Službe za odnose s javnošću.

Na pitanja o kakvom je točno kvaru riječ i koliko je korisnika danas zbog toga imalo problema, nisu nam odgovorili. Tek su nam naknadno javili da je kvar uklonjen oko 16 sati.

No, probleme su osim korisnika T-HT-a imali i korisnici drugih mobilnih mreža koji su s mrežom 098 pokušali stupiti u kontakt.

U VIP-ovoj službi za odnose s javnošću ističu da je s njihovom mrežom sve bilo u redu.

“Vip mreža je danas na području cijele Hrvatske besprijekorno funkcionirala osim poziva upućenih prema T-Mobileu zbog poteškoća u njihovoj mreži”, stoji u njihovu jučerašnjem priopćenju.

Ima i prednosti

Nemanje signala može imati i svoje prednosti - primjerice, miran dan na poslu jer je šef satima uzaludno pokušavao stupiti u kontakt sa svojim zaposlenicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:51