SUĐENJE SANADERU

8. DIREKTOR OPTUŽUJE 'Kalmeta me zvao u Baltazar i ondje upoznao s Barišićem: Svi marketinški poslovi idu Fimi-mediji'

Mikulić: 'Barišić mi je rekao i da eventualne donacije HDZ-u doniraju preko Fimi-medije'
 CROPIX

NOVO 11:05 - U proljeće 2006. resorni ministar Božidar Kalmeta pozvao je mene i kolegu iz uprave HAC-a Josipa Sapunara u restoran Baltazar. Tamo smo se našli i s tadašnjim državnim tajnikom Mladenom Barišićem koji je bio zadužen za cestarine. Ministar Kalmeta upoznao nas je s Barišićem i rekao da je on u stranci zadužen za financije. Barišić je nakon toga uzeo riječ i kazao da marketinške poslove koje HAC inače ima damo Fimi-mediji. S obzirom da je sastanak sazvao resorni ministar, predstavio nas Barišiću i naveo njegove funkcije, shvatili smo to kao nalog. Znali smo i da je Barišić jedan od najbližih suradnika premijera Sanadera - izjavio je bivši član Uprave HAC-a Milivoj Mikulić na današnjem nastavku suđenja na Županijskom sudu u aferi Fimi-medija.

Svjedok je dodao kako im je Barišić u Baltazaru rekao i da suradnju s Fimi-medijom preporuče svojim kooperantima, odnosno izvođačima radova, te da im prenesu da eventualne donacije HDZ-u doniraju preko Fimi-medije.

Mikulić je kazao kako to formalno nije bio nalog, ali neformalno jest s obzirom da se radilo o zajedničkom nastupu Mladena Barišića i njihovog resornog ministra Božidara Kalmete.

Suđenje se nastavlja u 12 sati kad svjedoči Mario Lovrinčević iz HAC-a.

---------------------------------------------------------------

ZAGREB - Na suđenju u slučaju Fimi medija o izvlačenju novca iz državnih institucija i tvrtki trebali bi svjedočiti Milivoj Mikulčić i Mario Lovrinčević iz Hrvatskih autocesta (HAC).

Optužbe da su preko marketinške agencije Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna odbacuju jedino bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader te njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela.

Sve optužbe priznali su bivši stranački rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 16:09