VAN SEZONE

Adris otvara hotel Park samo zbog dinamovaca

ZAGREB- Od 100 istarskih hotela trenutačno rade samo tri velika hotela s kapacitetom 200 soba te 15 malih hotela, a svi ostali su zatvoreni. Neki od njih svoja će vrata otvoriti sredinom mjeseca zbog božićnih blagdana i Nove godine, rekao nam je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre.

Iako je Hrvatska turistička zemlja, zimi najveći broj hotela ostaje zatvoren. Ne zna se koliko je od ukupno 673 hotela u Hrvatskoj tijekom zime otvoreno, procjenjuje se da ih radi najviše 20 posto, i to u centrima poput Opatije, Splita, Dubrovnika i Istre.

Vaha nije povjerovao

Da je većina hotela zimi zatvorena iznenadilo je i trenera Dinama Vahida Halilhodžića, koij je ovih dana izjavio da klub traži odgovarajuće mjesto na obali gdje bi nogometaši mogli ići na pripreme.

- Gledali smo u Rovinju, ali tamo ni jedan hotel ne radi. To je da ne povjeruješ - začudio se Halilhodžić. U međuvremenu je Dinamo u Rovinju ipak našao otvoreni hotel, i to Park.

- Nogometaši Dinama u naš će hotel Park stići 10. prosinca - potvrdio je glasnogovornik Adris grupe Predrag Grubić. Većina hotela će se otvoriti za blagadane, a tijekom zimskih mjeseci hoteli se pripremaju za pravu turističku sezonu. No uvijek postoji mogućnost da se otvore ako gosti pokažu interes i ako tvrtka na tome može ostvariti profit, zaključuje Grubić.

A luksuz?

U Opatiji je cijele godine otvoreno sedam hotela, svi visoke kategorije, s četiri i pet zvjezdica.

- Čuo sam za ‘nevolje’ trenera Dinama. Pozivam gospodina Halilhodžića da nam se javi. Rado ćemo ugostiti i njega i nogometaše u hotelu Ambasador koji sa svojih pet zvjezdica pruža sav komfor - kaže Kristijan Staničić, predsjednik Uprave najveće kvarnerske hotelske kuće, Liburnia Riviera Hotela.

Na području Kvarnera otvoreni su i hoteli na Krku, visokokategorizirani kompleks Novi Resorta, te više hotela na Lošinju. Vedran Matošić, direktor Turističke zajednice grada Splita, kaže kako su u tom gradu trenutno svi hoteli otvoreni. Direktorica TZ-a Dubrovnik Jelka Tepšić rekla je da u gradu radi 12 od 40 hotela.

673

hotela u Hrvatskoj

18

hotela sa 5 zvjezdica

66.440

soba

56,3

milijuna noćenja lani

14,2

milijuna noćenja u

hotelima

1,78

milijuna noćenja

razdoblje

siječanj - travanj

3,39

milijuna noćenja

razdoblje svibanj - lipanj

5,51

milijun noćenja

razdoblje srpanj - kolovoz

2,01

milijun noćenja u rujnu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:57