SUMNJA U KAZNENO DJELO

AFERA U ZG HOLDINGU Djelatniku uručili otkaz nakon što su otkrivene sumnjive transakcije i isplate vrijedne 2,5 milijuna kuna

 CROPIX

Jednom djelatniku Zagrebačkog holdinga uručen je otkaz nakon što su otkrivene sumnjive transakcije i isplate vrijedne dva i pol milijuna kuna, javlja HRT. Interna revizija je otkrila 6 sumnjivih transakcija s 4 trgovačka društva u iznosu od 2,4 milijuna kuna, a isplate su provedene od listopada do prosinca prošle godine. Sve je izvedeno internet bankarstvom, a kako ni jedno od ovih trgovačkih društava nije u poslovnom odnosu sa Zagrebačkim holdingom, nije jasno u koju je svrhu taj novac isplaćen.

Nakon što je interna revizija otkrila sporne isplate, tvrtke su novac vratile. Posljednja od njih prošlog petka, kada je službenik dobio otkaz. On danas nije želio komentirati slučaj, piše HRT.

- Zagrebački holding d.o.o. utvrdio je određene nepravilnosti prilikom plaćanja te su na vrijeme poduzete sve raspoložive radnje kako bi se one otklonile. Isto tako, odgovorni su adekvatno sankcionirani te su o utvrđenome obaviještene mjerodavne institucije, priopćili su iz Holdinga.

Prijava je poslana Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:36