PROBLEMI ZA VLADU

'AFERE NISU UGODNE, ALI IH TREBA ISTRAŽITI DO KRAJA' Josipović o optužbama protiv ministara

 Davor Pongračić / CROPIX

OMIŠ - Predsjednik Ivo Josipović rekao je danas kako treba istražiti do kraja afere koje se dovode u vezu s nekim ministrima radi utvrđivanja ima li ili nema njihove odgovornosti, te ako nema krivnje, otkloniti je i reći javnosti o čemu se radi.

Na upite novinara kako komentira sve učestalije afere u kojima se spominju i neki ministri, zbog mogućeg sukoba interesa, kaznene prijave, predsjednik Josipović je odgovorio kako „afere nisu ugodne“, ali da ih treba istražiti do kraja.

OSTOJIĆ: 'Ne razmišljam o ostavci!' MILANOVIĆ: 'Dobro je da se ova tema prožvače i probavi'

„Afere treba dovesti do kraja, dakle treba istražiti o čemu se radi i naravno ako je riječ o nečemu zbog čega snosite odgovornost, to će se sasvim sigurno dogoditi. Ali isto tako treba brzo i efikasno, ako nema krivnje kod tih ljudi, tu krivnju otkloniti i u javnosti jasno reći o čemu se radi“, kazao je predsjednik Josipović.

Slijedilo je pitanje je li vrijeme za rekonstrukciju Vlade, a predsjednik je odgovorio kako ne može o tomu govoriti jer je to stvar premijera. „Ne možemo o tomu govoriti pozivajući se na neke tek otvorene afere“, dodao je Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:09