OD IZVORA DO MORA

Akciji prikupljanja ambalažnog otpada priključio se i mali grad iz srca Hrvatskog Zagorja

Ako svatko doprinese, zajedno možemo učiniti promjenu za što je dokaz i Od izvora do mora, poručuje gradonačelnik Ivan Hanžek

Od izvora do mora - Zabok

 Coca-cola/

Vrijedni volonteri iz Zaboka prošlog su vikenda podržali ekološki projekt Od izvora do mora. Coca-Cola, Jutarnji list, Konzum i Udruga gradova i ove su ga godine organizirali kako bi se povećala svijest o važnosti adekvatnog odlaganja ambalažnog otpada, podržale akcije čišćenja kojima se uklanja otpad koji se već našao u okolišu te pošumljavanjem pomogli da gradovi postanu ugodniji za život.

Ta se temeljna ideja poklapa s vizijom građana Zaboka pa su entuzijastično obilazili zelene površine u potrazi za ambalažnim otpadom. Sve su se generacije udružile s istim ciljem pa su travnjaci uz ceste, livade, parkovi i površine uz željezničke pruge nakon njihove akcije čišćenja ponovno bili uredni.

image

Od izvora do mora - Zabok

Coca-cola/

Ivan Hanžek, gradonačelnik tog malog grada u Krapinsko-zagorskoj županiji, kaže kako su rado podržali ekološki projekt Od izvora do mora. Svim volonterima zahvalio se što su odvojili svoje slobodno vrijeme za ovu akciju čišćenja.

“Trudimo se podržati sve takve i slične akcije koje su usmjerene ka čišćem okolišu. Ako svatko doprinese, zajedno možemo učiniti promjenu za što je dokaz i Od izvora do mora”, poručio je Ivan Hanžek.

image

Od izvora do mora - Zabok

Coca-cola/

Nadaju se da će upravo Zabok biti pobjednik u kategoriji malih gradova koji će dobiti nagradu od 15 tisuća eura za nove sadnice stabala. Iskoristili bi ih za proširenje zelenih područja uz novoizgrađenu biciklističku rutu Zabok - Oroslavje BRZO u Lugu Zabočkom.

“Izgradnjom biciklističke rute to je područje postalo vrlo posjećena šetnica i rekreativna staza za bicikliste te je sadnja drvoreda na navedenom području, uz ekološku vrijednost ublažavanja klimatskih promjena, istovremeno i podizanje ambijentalne vrijednosti prostora te će isto građane dodatno potaknuti na rekreativno bavljenje sportom i boravak u prirodi”, objašnjavaju iz grada u srcu Hrvatskog zagorja.

image

Od izvora do mora - Zabok

Coca-cola/

Konkurencija gradova koji sudjeluju u ekološkom projektu Od izvora do mora nikad nije bila veća - sedam velikih, osam srednjih i 15 malih.

Pobjednik u svakoj kategoriji izabrat će se na temelju količine prikupljenog ambalažnog otpada i broju uključenih volontera.

image

Od izvora do mora - Zabok

Coca-cola/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 22:20