SPORNI POZDRAV

'ANDREJ, IL IMAŠ DUŠU IL SI NULA OD ČOVIKA' Bauk prozvao Plenkovića i pohvalio Sanadera: 'On je za to imao petlju'

 Damjan Tadić / CROPIX

Arsen Bauk, bivši ministar uprave u vladi Zorana Milanovića, pozvao je premijera Andreja Plenkovića da donese odluku o uklanjanju ustaškog pozdrava 'Za dom spremni' koji je postavljen na spomenik poginulim braniteljima HOS-a u centru Jasenovca.

"Vlada Republike Hrvatske na temelju članka 107. Ustava Republike Hrvatske 26.8.2004. donijela je Odluku o uklanjanju spomeničkog obilježja Mili Budaku u Svetom Roku i Juri Francetiću u Slunju. Odluka je donesena iz razloga jer je njihovo postavljanje suprotno izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske te šteti ugledu i interesima Republike Hrvatske koje je Vlada dužna štititi", napisao je Bauk na Facebooku.

"Sve što Andrej Plenković treba napraviti je da sutra održi telefonsku sjednicu Vlade i iz istog razloga donese odluku o uklanjanju spomeničkog obilježja s ustaškim pozdravom u Jasenovcu, mjestu logora smrti koji je nastao kao rezultat politike rasne i nacionalne isključivosti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj koju je 10. travnja 1941. godine, pod okriljem i neposrednim utjecajem nacističke Njemačke, proglasila Ustaška domovinska organizacija.

Ivo Sanader je za to imao petlju. A kako bi rekao Grašo - Andrej, il imaš dušu il si nula od čovika", napisao je Bauk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:31