INSPIRATIVAN RAZGOVOR

Aurora ima Down. Snimila je video i poslala poruku: 'Evo što mislim o ukidanju invalidnine'

 Screenshot/Facebook

Nakon što je dvadesetak djece s Downovim sindromom već ostalo bez invalidnine od 1.250 kuna, a ostala djeca tek čekaju vještačenja zbog izmjena propisa i tumačenja zakona dijagnoza i pravilnika o bolestima, profesorica iz Vukovara, Ljiljana Radobuljac, koja je i sama majka djeteta s Downom na Facebooku je objavila inspirativan video svoje kćeri pod nazivom 'Aurora o nepravdi'.

- To nije pravedno. Djeci kojoj treba za logopeda, koju treba liječiti, to nije u redu da im se ukida. To su političari ukinuli, kako se miješaju u Crkvu, tako se miješaju u Downov sindrom. Političari bi sebi trebali uzeti pola i dati djeci. Poludjeli su - zaključila je Aurora, kći profesorice hrvatskog jezika koja radi humanitarnog djelovanja nagrađena nagradama Ponos Hrvatske (2005.) i Državnom nagradom Ivan Filipović za dostignuća u radu s učenicima i borbu za dostojne uvjete rada u školi.

Uz sve majka Ljiljana predsjednica je Udruge osoba s mentalnom retardacijom Vukovarske iskrice, preboljela je karcinom jajnika, i napisala do sada tri knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 01:36