SVJETSKI RASIPNIK

Bakanalije Glavaševog prijatelja:Milijuni tuđeg novca za mitoprijateljima i čašćenje samog sebe

Bagarić se trudi i dobro predstavljati tvrtku pa svaki mjesec Slavonskoj TV plaća 16.000 kuna za promociju, a na teniskom terenu ima reklamu za koju plaća 5658 kuna svaka tri mjeseca
 Marko Kovač/CROPIX

OSIJEK - Član predsjedništva Glavaševa HDSSB-a i rizničar te stranke koja je na vlasti u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku, Marko Bagarić, kao direktor tvrtke Cesting, u 2008. za reprezentaciju je potrošio nevjerojatna dva milijuna kuna, prošle 2009. oko milijun kuna, a rasipnički se trend jednako nastavio i ove godine.

Skupe butelje vina

Na račun Cestinga, poduzeća čija je djelatnost održavanja cesta, što plaćaju državne tvrtke Hrvatske ceste i Županijski uredi za ceste, Bagarić je kupovao nevjerojatne količine skupocjenih butelja vina, a u samo dva navrata kupio je više od tri tone šunki i još tonu drugih suhomesnatih proizvoda, dok su stotine tisuća kuna odlazile na čašćenje kojekakvih poslovnih partnera u elitnim restoranima gdje su se pile butelje vina skuplje od tisuću kuna.

Bagarić je u prosincu prošle godine, o čemu je Jutarnji pisao, u pijanom stanju razbio službeni automobil Hyundai Santa Fe. No, već 14. travnja ove godine Cesting mu je kupio potpuno isti automobil, kako se ne bi primijetilo da je riječ o novom, već kako bi izgledalo da je stari popravljen.

Auto-kući Lozić Cesting je platio 315.000 kuna, a kako Bagarić nije bio zadovoljan postojećim radijskim uređajem, ugrađen je bolji, za što je plaćeno dodatnih 9995 kuna. No, Bagarić je odlučio da se u naslone prednjih sjedala ugrade i monitori, što je koštalo još 4402 kune.

U jednom od 100 vodećih hrvatskih restorana, Gračanka-Kamanjo u Zagrebu, Bagarić je 14. travnja ove godine za svoje poslovne partnere pripremio prave bakanalije. Sedam osoba ondje je pojelo i popilo 12.294 kuna. Uz školjke, škampe i ribu, u vrijeme teške recesije, ondje se, na račun Cestinga, popilo i pet butelja Dingača Royal, čije je pojedinačna cijena, bez PDV-a, 816 kuna.

Usrećivao partnere

Koncem travnja Bagarić je za poklone poslovnim partnerima kupio 87 boca voćne rakije u iznosu od 13.911 kuna, a 30. travnja nepoznatom poslovnom partneru kupljeno je ulje na platnu Drage Koševića, što je plaćeno 5283 kune. Skupe poslovne torbe, vrijedne više od 8000 kuna, satovi, kravate, novčanici i remenje, ali i luksuzna pakiranja cigara, bili su uobičajeni pokloni, na što je potrošeno više stotina tisuća kuna.

Bagarić je poslovnim partnerima, prije svega onima iz Hrvatskih cesta, obilato dijelio skupocjene butelje vina te šunke i kulene. Tako je od tvrtke Dexter, samo u jednom navratu, kupio 1438 kilograma sušene šunke, što je plaćeno 166.733 kune.

Cestingovi poslovni partneri osobito su cijenili istarska vina, pa je od tvrtke Marinio iz Kremenja u dva navrata kupljeno 158 butelja vina, plaćenih više od 15 tisuća kuna.

Častio stranačke kolege

Ogromni računi plaćani su i u osječkim restoranima kamo je Bagarić često izvodio svoje stranačke kolege, među ostalim župana Vladimira Šišljagića, gradonačelnika Krešimira Bubala te saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića.

Na račun Cestinga čašćeni su i vodeći ljudi Policijske uprave osječko-baranjske. Bagarić je Cestingu slao i račune za benzin i ugostiteljske usluge kada bi odlazio u Drinovce, u posjet odbjeglom Branimiru Glavašu.

Kad je za poslovne partnere, u kolovozu prošle godine, kupljeno 50 kilograma kulena vrijednih 9225 kuna, Bagarić, koji se tada nalazio na Jadranu, naredio je da ih vozač Cestinga onamo dopremi.

Promocija tvrtke

Tvrtka Cesting svom direktoru Bagariću plaća i poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, što godišnje stoji 30 tisuća kuna.

Bagarić je upisao specijalistički studij Organizacija i management, gdje je jedan od predavača i dr. Mane Medić, vlasnik tvrtke Adriatic Relax, kojoj je Cesting davao pozajmice. Jedna od 200.000 kuna nije vraćena, premda je rok prošao.

Bagarić se trudi i dobro predstavljati tvrtku u javnosti pa Slavonskoj televiziji svaki mjesec plaća više od 16.000 kuna, a na terenu gdje igra tenis postavljena je i reklama Cestinga, što tvrtku svaka tri mjeseca stoji 5658 kuna.

Bagarić nije odgovarao na pozive i ostavljene poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 14:43