TRI FAZE UREĐENJA

BANDIĆ RENOVIRA TRG KRALJA TOMISLAVA ZA 10 MIL. KUNA 'Očekujem pozitivne reakcije svih, osim možda zaljubljenih'

Zagreb, 190216.Trg kralja Tomislava.Gradonacelnik Milan Bandic odrzao je press konferenciju kojom je najavio pocetak radova na Tomislavcu.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Nakon početka radova na novim zagrebačkim fontanama, počela se uređivati još jedna velika zelena površina. Trg kralja Tomislava nakon četveromjesečne rekonstrukcije zasjat će u potpuno novom ruhu. A uživanje u novom Tomislavcu Zagrepčane će stajati 10-ak milijuna kuna, javlja HRT .

Radovi će se dotaknuti svih elemenata parka, a izvodit će se u tri faze uz stalni nadzor Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

'Prva etapa, koju ćemo danas i započeti, oborinska je odvodnja ove cijele plohe i drenaža cijelog sustava. Paralelno s tim za petnaestak dana počet ćemo raditi i na sanaciji javne rasvjete. Znači - izvodit će se temelji i mijenjati kabeli', rekao je Damir Đerzić iz Ureda za građenje i održavanje komunalne infrastrukture.

Radovi se nastavljaju rekonstrukcijom fontane, nakon toga slijedi hortikulturno uređenje, a zatim će popularni Tomislavac dobiti i nove klupe. Gradonačelnik očekuje pozitivne reakcije svih, osim možda zaljubljenih, kojima bi mogla zasmetati nova rasvjeta, piše HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:11