OPORBA

BAUK SE NAKON SASTANKA KLUBA ZASTUPNIKA SDP-a ZALOŽIO ZA ZAOŠTRAVANJE ODNOSA: Reći ću samo da sam ja više na tragu rečenice 'Ili mi ili oni'

Arsen Bauk
 Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk obratio se medijima nakon što je održana sjednica saborskog Kluba zastupnika SDP-a.

- Dogovorili smo se o pitanjima na aktualnom satu i podijelili točke dnevnog reda i stavove koje ćemo zastupati, kazao je Bauk, javlja N1.

Istaknuo je kako se razmišlja i o sazivanju izvanredne sjednice Odbora za medije.

- Što se toga tiče, mislim na petljanje po HRT-u što nije novo za HDZ, ali te uvijek iznenade, rekao je Bauk.

Kazao je i kako još uvijek nije bilo riječi o zamjeni za SDP-ovog zastupnika Ivana Klarina koji je podnio ostavku na zastupničku dužnost.

- To je ovlast stranačkih tijela, a ne kluba zastupnika, rekao je.

Dotaknuo se i teme koja je poprilično zaokupila javnost posljednjih dana nakon što je predsjednik SDP-a Davor Bernardić čestitao na vjenčanju voditelju Velimiru Bujancu.

- Predsjednik je o tome izvijestio. Reći ću samo da sam ja više na tragu rečenice 'ili mi ili oni', kaže Bauk.

Krilaticu 'Ili mi ili oni' svojedobno je koristio i nekadašnji lider SDP-a Zoran Milanović.

Upitan znači li to da nema pružanja ruke onima s kojima se ne može razgovarati Bauk je kazao: 'Politika koju vodi HDZ u zadnje virjeme opravdava takav stav, ne baš nepružanje ruke, ali u politčkom smislu mislim da smo na točki kad trebamo zaoštriti odnose. To se odnosi i na one koji svojom šutnjom ovakvu politku toleriraju. Ako nisu od utjecaja u koaliciji neka to kažu pa da znamo jel ovo podržavaju ili ne. Sto dana je isteklo', rekao je.

Bauk je kazao kako je bilo razgovora i o vanjskopolitičkim temama.

- Obzirom da su nas ovi naši profesionalni diplomati posvađali sa svima oko nas bilo bi dobro da se to raspravi. Slovenija i Mađarska nas blokiraju za OECD, Srbija oko drugih tema, BiH oko Pelješkog mosta..., kazao je Bauk, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:21