DRAMA U KVARTU

Bavarski kralj turbo folk diskoteka izludio Dubrovčane: ‘Pa to će izgledati kao favela! Ukopat će se 179 metara...‘ ‘

- Ono zbog čega mi prosvjedujemo je moguća ugroza statičke sigurnosti zgrade, ističu stanari
 Božo Radić/cropix/

Na parkingu ispred kompleksa zgrada koje u Dubrovniku svi znaju po neslužbenom imenu "Mercedes", pokraj skretanja za Opću bolnicu, počelo je ispitivanje tla za buduću izgradnju, a parkiralište je pod budnim okom zaštitara.

Predstavnik stanara objekta koji su koristili spomenuti prostor za smještaj vozila izrazio je bojazan kako će im najavljeni radovi čiji je investitor Ivan Šokić, ugroziti stabilnost zgrade koja ima tridesetak stanova.

image

Parkiralište čuva zaštitarska tvrtka

Božo Radić/cropix/

- U tijeku je mehaničko bušenje. Oštro demantiram da stanari negoduju i najavljuju tužbe zbog problema s parkirališnim prostorom. Ono zbog čega mi prosvjedujemo je moguća ugroza statičke sigurnosti zgrade.

Iz dokumenata koji su podneseni za izdavanje građevinske dozvole za projekt u neposrednom susjedstvu, a nama je omogućen uvid u njih, smatramo kako će se ugroziti stabilnost naše zgrade – kaže za Slobodnu Dalmaciju Maro Jelić, predstavnik stanara, te dodaje:

- Projekt je dvojben i naša glavna briga su posljedice bušenja. Oni se misle na dva metra od naše zgrade ukopavati 179 metara i to je naš problem, a problem parkinga je na zadnjem mjestu.

Gradit će se dosta veliki objekt koji će se "ubaciti" između privatne kuće i našeg nebodera. To će izgledati kao "favela". Još jednom naglašavam kako je statika problem i naše zgrade i susjedne privatne kuće.

Nameće se pitanje kako je moguće zgradu napraviti na tako malom prostoru.

- To je pitanje za gradske službe koje su nadležne za izdavanje građevinske dozvole – kratko će Jelić.

image

Parkiralište čuva zaštitarska tvrtka

Božo Radić/cropix/

Podsjetimo, stanari "Mercedesa" najavili su mirni prosvjed, a zatražit će i sastanak s gradonačelnikom Matom Frankovićem (HDZ) čija je administracija zadužena za izdavanje ključnih "papira" za privatni projekt.

image
Božo Radić/cropix/

Vlasnik zemljišta površine oko 600 četvornih metara na kojem se planira graditi zgrada kao i vile "Salvator" koja je u neposrednoj blizini je tvrtka "Anna Navis" iz Slavonskog Boda. Iza te kompanije stoji Ivan Šokić, vlasnik narodnjačkih klubova u Bavarskoj, poznat i u političkom svijetu kao predsjednik HDZ-ove organizacije u Münchenu.

Spomenuti poduzetnik u javnosti se hvalio kako voli pjevati narodnjake, ali i da je vlasnik više restorana, kafića i diskoteka, među njima i one najveće u najjužnijoj njemačkoj saveznoj državi u kojoj često ugošćuje balkanske turbo folk zvijezde, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:54