'KURTOAZNA ČESTITKA'

'BERNARDIĆ POSTAJE PROBLEM, A NE RJEŠENJE' Čestitka šefa SDP-a Velimiru Bujancu izazvala lavinu reakcija, javili se Glavašević, Kosor, Beljak, Mrsić

 
 Damjan Tadić / Vlado Kos / Hanza Media

Prošlog vikenda u Vukovaru se oženio kontroverzni tv voditelj Velimir Bujanec. Tko je sve došao na svadbu, tko je poslao čestitke, a tko se ispričao zbog nedolaska na društveni događaj godine hrvatske desnice možete pročitati na ovom linku.

Između ostalog Bujanec se pohvalio da su mu čestitke poslali premijer Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević, kao i nekolicina političara s ljevice: predsjednik SDP-a Davor Bernardić, HNS-ov međimurski župan Matija Posavec i bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić.

Od tih neobičnih izljeva "kurtoazije", glasače, ali i političare s lijevog političkog spektra najviše je zapekla čestitka Davora Bernardića. Prvi je reagirao saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević koji je na svojem Twitter profilu napisao sljedeće:

- Žao mi je što je Davor dao prednost kurtoaziji nad sadržajem. Velimir Bujanec predstavlja sve protiv čega se SDP borio. Oko ovoga je sve jasno, nema potrebe za osobito dubokom analizom. U pitanju je nepromišljen potez. Čestitka je neprimjerena na više razina - napisao je Glavašević u dva uzastopna tweeta.

Osim Glavaševića, došla je reakcija i Foruma mladih SDP-a kojima se taj potez također nije svidio.

Oštar je bio i Mirando Mrsić koji je poručio: '

- SDP se uvijek borio protiv vrijednosti i stavova koje zastupa Bujanec. Potez Davora Bernardića je nepromišljen i štetan za SDP. Bernardić postaje problem, a ne rješenje za SDP i pred time ne smijemo zatvarati oči, a posebno ne Predsjedništvo i Glavni odbor - kazao je Mrsić, a prenosi N1.

Kritiku je predsjedniku SDP-a uputila i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je napisala da je "i ta čestitka samo dio te iste politike sjedenja na svim stolcima političkog licemjerja, nezamjeranja i dodvoravanja razgraditeljima".

Bujanca se danas sjetio i čelnik HSS-a Krešo Beljak, ovaj put u kontekstu tužbi koje namjerava podići protiv njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:44