LOKALNI IZBORI

BERNARDIĆ PREDSTAVIO SDP-ovog KANDIDATA ZA OSJEČKOG ŽUPANA, PROGOVORIO O Z. MARIĆU Neka se izuzme iz Vlade kao što se izuzeo iz odlučivanja o Agrokoru

Domagoj Hajduković i Davor Bernardić
 Emica Elveđi / CROPIX

Domagoj Hajduković, saborski zastupnik i predsjednik osječko-baranjskog SDP-a ponovno će pokušati postati osječko-baranjskim županom. Predstavljajući svoju kandidaturu Hajduković je istaknuo da će poljoprivreda kao strateška gospodarska odrednica Slavonije i Baranje biti i u fokusu njegova interesa.

- Osnivanje burze poljoprivrednih proizvoda i njezino brendiranje neophodni su za razvoj ove gospodarske grane. No, osim toga potrebno je dodatno razvijati i njegovati IT industriju te kroz Sabor osigurati porezne olakšice za ciljane industrije poput IT-ja. Ipak, sve to je nebitno ako će nam mladi i dalje odlaziti. To moramo zaustaviti i spriječiti, a najbolje ćemo to učiniti ulaganjima u obrazovanje kroz besplatne udžbenike za osnovnoškolce, besplatan međumjesni prijevoz za srednjoškolce, subvencije za smještaj u studentskim domovima, stručno osposobljavanje za mlade. Kratica naše županije je OBŽ i zato kažem Odaberi bolju županiju, odaberi SDP, rekao je Hajduković, kojega smo pitali i hoće li eventualno u drugom krugu, ako on ne prođe, podržati aktualnog župana Vladimira Šišljagića.

- Za prvi krug on nije bio naša opcija, jer imamo svoje kvalitetne kadrove i kandidate, a vidjet ćemo što će biti u drugom krugu, kazao je Hajduković, kojega je osobno došao podržati i predsjednik stranke Davor Bernardić.

- Desnica, HDZ i partneri u različlitim pojavnim oblicima ovdje vladaju dugi niz godina, a rezultat u svih pet županija je nikad vidljiviji - svaka treća kuća prazna i imamo veliko siromaštvo. Siromaštvo i iseljavanje su rezultati vladavine HDZ-a. SDP je Hrvatsku vraćao iz gliba i recesije, SDP to može i u ovoj županiji, u cijeloj Slavoniji, rekao je Bernardić ponovivši kako nakon lokalnih izbora svugdje gdje osvoje vlast planiraju provesti obrazovnu reformu.

- Podjela laptopa i stipendija, a ne puški i uniformi. Obrazovna reforma će u školama ove županije startati od jeseni. To je borba za obrazovanje, a ne za prepisivanje, rekao je Bernardić, najavivši kako će sljedećeg tjedna u Saboru predložiti cijeli niz zakonskih izmjena s ciljem da na policama u našim trgovinama „budu proizvodi domaćih, malih proizvođača.“

- Hrvatska ne može postati dobro društvo dok se zakoni pišu za jednu tvrtku, dok 76.000 radnika radi za minimalnu plaću, poručio je Bernardić.

Bernardić: "Neka se Zdravko Marić izuzme iz Vlade, kao što se izuzeo iz odlučivanja o Agrokoru"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je u Osijeku najavu kako će njegova stranka u srijedu pokrenuti opoziv Zdravka Marića s dužnosti ministra financija.

- Kao što se izuzeo iz odlučivanja o slučaju Agrokor jer je radio financijske izvještaje i znao je vrlo dobro što se događa u Agrokoru, tako tražimo da se izuzme i iz hrvatske Vlade. Ovo nije ništa osobno, samo štitimo Hrvatsku, rekao je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 20:23