JEDNA OD RIJETKIH

NOVA IMENA U DRŽAVNOJ UPRAVI Vlada imenovala niz državnih tajnika i pomoćnika ministara

 CROPIX

Nova državna tajnica Margareta Mađerić, koja će u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike biti zadužena za mlade i obitelj, jedna je od rijetkih u vrhu izvršne vlasti bez završenoga diplomskog studija.

Iako se radi o političkoj funkciji, za koju ne postoje propisani uvjeti ni potrebna stručna sprema, neki su njezini kolege primijetili kako se završeni fakultet smatra nepisanim pravilom za imenovanje u izvršnu vlast.

- Ja sam diplomirala na Visokoj poslovnoj školi Zagreb i prvostupnica sam marketinga i komunikacija. Zle jezike doista ne bih komentirala - poručila je u četvrtak novoimenovana državna tajnica. Mađerić je široj javnosti najpoznatija kao HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba na prošlim lokalnim izborima.

Vlada je imenovala još nekoliko državnih tajnika i pomoćnika ministara. Tako je Katica Prpić postala državnom tajnicom u Ministarstvu graditeljstva. Velimir Žunac i Nikolina Klaić postali su državni tajnici u Ministarstvu regionalnog razvoja, a dosadašnja glasnogovornica Ana Odak imenovana je pomoćnicom ministrice. Žunac je HDZ-ov gradonačelnik Garešnice, a Klaić je radila na programima ruralnog razvoja u Ministarstvu poljoprivrede.

HSLS-ovac Dario Hrebak postao je državni tajnik u MUP-u, a šef istarskog HDZ-a Ivan Bubić imenovan je državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za javnu nabavu. Damir Šantek, HDZ-ovac iz Gline, postao je ravnatelj Državne geodetske uprave. Dosadašnja načelnica Sektora za pripremu i provedbu projekata u Ministarstvu EU fondova, Josipa Herceg Zeba, postala je zamjenica ravnatelja SAFU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:52