Biskup dubrovački preko Facebooka poručio: Plakat 'Parade' ne može stajati na ulazu Biskupije!

Biskup dubrovački msgr. Mate Uzinić zahvalio je svima koji su izrazili podršku kao i svima onima koji su jasno, bez vrijeđanja i podmetanja, izrazili svoj kritički stav o odluci Dubrovačke biskupije da se film "Parada" ne prikaže u dvorani Vizija

"Hvala svima koji mi izražavaju svoju podršku, kao i svima onima koji su jasno, bez vrijeđanja i podmetanja, izrazili svoj kritički stav o odluci Dubrovačke biskupije da se film “Parada” ne prikaže u dvorani Vizija , koja je u njezinom vlasništvu i s kojom, ovo je važno primijetiti, Dubrovačka biskupija dijeli zajednički ulaz."- komentirao je na svom Facebook profilu biskup dubrovački msgr. Mate Uzinić brojne komentare koji s uslijedili nakon što je biskup objavio prilog svoje izjave sa Dubrovniktv.net-a. Internetski tv prilog komentiralo je u 30-ak sati gotovo pedeset ljudi izražavajući svoje mišljenje.

"Ne ulazeći ponovno u sadržaj filma i pozdravljajući toleranciju koju film propagira i zbog koje je u Berlinu dobio nagradu ekumenskog žirija, ali i moleći istu toleranciju za Katoličku Crkvu i njezino vjersko učenje kao i pravo Dubrovačke biskupije da sa svojom imovinom upravlja onako kako joj se to čini najbolje, svima onima koji ne razumiju odluku Dubrovačke biskupije postavljam pitanje bi li bilo dolično da na ulazu u najvažniju crkvenu instituciju jednog grada koji se diči svojom kulturom, stoje plakati koji aludiraju na ulomak Michelangelove freske iz Sikstinske kapele u Vatikanu ?" - završio je svoj komentar pitanjem biskup msgr. Uzinić, objavivši također i sliku detalja sa Sikstinske kapele te plakat filma “Parada”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:17