ZAKON O CESTOVNOM PROMETU

'BITAN JE TO ISKORAK PREMA DIGITALNOM DRUŠTVU' HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti podržava uvođenje aplikacije umjesto taksi metra

Ilustracija
 Profimedia, Panthermedia

HUP - Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti je putem dopisa ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću dalo podršku ideji iz Nacrta prijedloga Zakona o cestovnom prometu da se za mjerenje vožnje u autotaksi prijevozu umjesto taksimetra počnu koristiti elektroničke aplikacije.

"Mišljenja smo kako je uvodenje elektroničke aplikacije kao alternative taksimetru bitan iskorak prema digitalnom društvu. Tehnologija nezaustavljivo i brzo mijenja društvo i gospodarstvo te je nužno te procese prepoznati i osigurati zakonodavni okvir koji će pratiti navedene promjene. Digitalna transformacija je sveprisutna na globalnom tržištu kojeg je Hrvatska dio i ta se činjenica ne moze zanemariti", stoji u dopisu koji potpisuje glavni tajnik HUP - Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti Davor Majetić.

"Slijedom prethodno navedenog pozdravljamo svaku inicijativu koja prepoznaje važnost usklađivanja zakonodavstva sa stvarnošću globalnog informatiziranog društva, među ostalim i iz razloga što je to ključ očuvanja konkurentnosti poslodavaca na zahtjevnom svjetskom tržišitu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 15:21