POLITIČKI POTRES

BIVŠA ŠEFICA LABURISTA ULAZI U SDP? Tireli: 'Sasvim je moguće da me izbace iz moje stranke'

 Foto: Marko Todorov / CROPIX

Nakon što su iz SDP-a rekli da na idućim izborima više ne računaju na Laburiste i da ih ne vide u Narodnoj koaliciji, tu su stranku načeli unutarstranački problemi.

Nešto prije održanog predsjedništva, bivša šefica stranke Nansi Tireli o tome je progovorila za N1 televiziju.

Naime, predsjednik stranke Tomislav Končevski najavio je sankcije za nju i kolegu Jaroslava Pecnika jer su, kako on tvrdi, suprotno dogovoru na stranačkim tijelima, glasali protiv opoziva Tihomira Oreškovića.

'Razlozi sankcija po njima jesu ti, ali oko samog stajališta stranke u izglasavanju povjerenja ili nepovjerenja Tihomiru Oreškoviću nije se dogodilo do kraja. Predsjedništvo je navodno zauzelo neko stajlište u subotu prije tog izglasavanja, no ja sam na dan glasovanja pitala potpredsjednika o stavovima, a odgovor nismo dobili. Kolega Pecnik i ja odlučili smo tada u ime Kluba. Da se danas radi o tome, odlučila bih na isti način, jer smo i ranije pokušali dati jedan presjek istine koja se dogodila i nije kriv bio samo Tihomir Orešković. Krivaca je više za ovo što se događalo. To što krivce ne detektiramo obit će nam se o glavu na nadolazećim izborima. Retorika ide u pravcu da oni koji su najveći krivci sad postaju moralne vertikale i govore da su krivi svi ostali', kaže Tireli.

Vezano za svoj eventualni prelazak u SDP, Tireli je rekla kako još ništa nije odlučeno:

'Moja odluka ovisi o današnjoj sjednici Predsjedništva. Niti u jednom trenutku ne mislim dozvoliti da me se optužuje za nešto što je izlika da netko drugi u ovom slučaju prebaci lopticu odgovornosti na mene ili Pecnika, i to zato što smo kvalitetno odrađivali svoj posao u Saboru.'

Tireli je također rekla da je njezino izbacivanje iz Laburista sasvim moguće:

'Očito nekome treba da se ta priča ponavlja i da ide preko medija van. Što se tiče moje odluke da uđem ili ne uđem u SDP, to ne ovisi o meni. Ako me netko želi, ja osobno moram vidjeti što on očekuje od mene i vidjeti mogu li svojim znanjima i radom odgovoriti na izazove koje netko postavlja ispred mene. Tek ako dobijem poziv, mogu nešto više reći o tome', zaključila je Tireli za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:04