SLAVEN DOBROVIĆ

BIVŠI MINISTAR TVRDI DA JE MARIĆ PREDLOŽIO ODOBRAVANJE KREDITA AGROKORU 'On se izuzeo od glasanja, ali je nama sugerirao što da radimo'

Slaven Dobrović
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović osvrnuo se na kredit kojeg je HBOR dao Agrokoru, te je objasnio zašto je kao član Nadzornog odbora glasao za dodjeljivanje tog kredita koncernu iako su analitičari HBOR-a upozoravali da je postoje rizici, javlja N1.

- Ne mogu se sjetiti detalja rasprave, ali se sjećam da je elaboraciju točke dao ministar Marić. Sjećam se da je bila rasprava i da je bilo pitanja i potpitanja te da je cijela diskusija išla zaključku da se to odobri. Nakon te rasprave nisam imao razloga dvojiti da li poslušati sugestiju Marića jer biti ministrom znači imati povjerenja jedni u druge, rekao je Dobrović.

Upitan znači li to da je Zdravko Marić predložio da se kredit odobri pa se kasnije izuzeo od glasanja, Dobrović kaže kako je poznato zbog kojih razloga se izuzeo.

- Tako je, izuzeo se iz poznatih razloga ali je detaljno odgovarao na pitanja i upućivao na zaključak o pozitivnom odobrenju tih kredita, rekao je Dobrović, prenosi N1.

Podsjetimo, u utorak je u tjedniku Nacional objavljen tekst u kojem su objavljeni dokumenti koji upućuju na to da je ministar Marić znao za krizu u Agrokoru. Nacional piše da je Marić o tome lagao hrvatskoj javnosti, ali i da 'snosi i dio odgovornosti' što je HBOR koncem 2016. ubacio u taj već tada posrnuli koncern dodatnih 48,3 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:22