VAŽNI DOKUMENTI

BIZARAN INCIDENT U SABORU Stevo Culej optužio Živi Zid da su mu ukrali torbu s povjerljivim dokumentima, prijetio i krim policijom'

Stevo Culej
 CROPIX

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej utvrdio je danas u Saboru da su mu zastupnici Živog zida ukrali torbu u kojoj se nalaze povjerljivi dokumenti.

Navodna krađa dogodila se još prije sedam dana, a Culej je proveo vlastitu istragu te je utvrdio da je torba kod zastupnice Snježane Sabolek. Ona mu je to potvrdila kada ju je "pritisnuo", te je najprije rekla da je torba u njezinom automobilu, a potom se, prema Culejevim riječima, pojavio tajnik stranke Tihomir Lukanić i rekao da je torba u središnjici.

Prema nekima, Culej je tada podivljao i zatražio od Živog zida da mu torbu dostave u roku od pola sata ili će zvati policiju.

Akteri jednog od najbizarnijih incidenata u ovom sazivu Sabora obratili su se i novinarima na saborskom hodniku. Lukanić je ustvrdio kako je misteriozna torba pronađena u pretincu zastupnice Snježane Sabolek, te da oni ne mogu znati čija je. Iako torbom raspolažu već desetak dana, tvrdi da je nisu imali vremena otvarati.

Ustvrdio je i da je Culej bezobrazno i vulgarno tražio da mu se torba vrati.

- Nećemo dopustiti da netko optužuje Živi zid za krađu i to zastupnik stranke koja je pokrala Hrvatsku - rekao je Lukanić dodajući kako nemaju nikakvih dokaza da je torba Culejeva. Najavio je da će uskoro torbu predati u policijsku postaju na Strossmayerovom trgu, te da će o svemu biti sastavljen zapisnik, a na policiji je da dalje odluči što će biti s torbom.

Zastupnica Sabolek rekla je samo da se u torbi nalaze nekakvi dokumenti, no rekla je da ih nije imala vremena proučavati.

Nakon njih kamerama se obratio i Culej. Na pitanje je li točno da je bio bezobrazan prema članovima Živog zida, rekao je:

- Kada vam netko otuđi nešto važno, normalno je da ste uznemireni. U torbi se nalaze važni dokumenti, ljudske sudbine, tu je moj rad u proteklih dvadeset godina. Svatko iz ovog saziva sabora zna kako ta torba izgleda jer su stalno nosim. Bio sam policajac, kada sam shvatio da mi nema torbe krenuo sam pratiti trag koji me doveo do zastupnice Sabolek. Odmah sam je pitao gdje je moja torba, a po njenoj nervozi vidio sam da je kod nje. Lagala je da je u automobilu, a onda je Lukanić rekao da je u središnjici. Dokumenti su vjerojatno na kopiranju u Živom Zidu - rekao je Culej, koji je ranije izjavio i kako se u torbi nalaze određeni dokumenti sa suda u Haagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 06:00