ŠEF SABORA U BOLNICI

Borisa Šprema od danas i službeno mijenja potpredsjednik Josip Leko

Ovakvu je odluku Šprem potpisao u bolnici gdje se nalazi nakon operacije glave kojom je podvrgut zbog recidiva raka krvi
Zagreb, 270612.Sabor.Nastavak 4. sjednice Hrvatskog sabora.Na slici: Josip Leko.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednika Sabora Borisa Šprem a, koji je na liječenju u bolnici, od danas i službeno mijenja potpredsjednik Josip Leko. Šprem je naime, 26. lipnja donio odluku kojom je odredio da za vrijeme njegove spriječenosti zamjenjuje stranački kolega Leko, potpredsjednik Sabora.

Ovakvu je odluku Šprem potpisao u bolnici gdje se nalazi nakon operacije glave kojom je podvrgut zbog recidiva raka krvi - bolesti s kojom se borio prošle godine. Odluku je predsjednik Sabora donio prvog radnog dana nakon praznika odnosno nakon što je završio u bolnici.

Imenovanjem formalnog zamjenika Šprem je ustvari dao ovlasti Leki da donosi i potpisuje sve odluke koje su u nadležnosti predsjednika parlamenta. Budući da je predsjednik Sabora po funkciji ovlašten na potpisivanje mnogih pa i tehničkih odluka kako bi parlament normalno funncionirao zbog njegove spriječenosti trebalo je te ovlasti prenijeti na nekog drugog. Budući da je Leko i prvi potpredsjednik Sabora njegov izbor za zamjenika je bio logičan izbor.

Leko je danas priznao kako mu je žao što je uopće došlo do toga da mora zamjenjivati predsjednika Sabora.

- Žao mi je što je kolega Šprem bolestan te se nadam da će pobjediti bolest i vratiti se na svoju dužnost u Sabor – rekao je Leko nakon što je i službeno objavljenja odluka o prijenosu ovlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 16:09