SPORNA SNIMKA

Borković: Razgovor Tuđmana i Dedakovića već je emitiran na HTV-u i tada se nitko nije bunio

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara dodaje kako smatra da je riječ o autentičnim zapisima
Bogdanovci, 100311.Danas u Bogdanovcima obiljena 20 obljetnica postrojvanja ne naruzanog odreda sa podrucja bivse opcine Vukovar. Odred je prije 20 godina postrojio Tomislav Mercep se danas nalazi u pritvoru. Obljetnici je prisustvovao Branko Borkovic -mladi jastreb. Na fotografiji Branko Borkovic -mladi jastreb.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

ZAGREB - Snimke razgovora zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba i tadašnjeg predsjednika RH Franje Tuđmana i ranije su emitirane i tada na njih nitko nije reagirao - izjavio je Branko Borković, Mladi Jastreb, posljednji zapovjednik obrane Grada Heroja, piše Tportal .

Borković dodaje kako smatra da je riječ o autentičnim zapisima.

HRT se o čitavom nije očitovao, ali Tportal navodi da je od autora priloga Hrvoja Zovka zatraženo da se pismeno izjasni o svemu te da će vodstvo kuće snimke uspoređivati s transkriptima u Hrvatskom državnom arhivu kako bi se utvrdila njihova autentičnost.

Miroslav Tuđman tri dana nakon emitiranih snimki i dalje tvrdi isto – snimke nisu autentične, proizašle su iz radionice KOS-a i emitirane su u svrhu predizborne kampanje kako bi se diskreditirao HDZ.

- Da je riječ o KOS-ovu materijalu, dokazano je i na suđenju Radenku Radojčiću 1994. godine. Sve se može pronaći na stranicama Slobodana Praljka. Riječ je o najobičnijem falsifikatu koji se koristi u predizborne svrhe - zaključio je Miroslav Tuđman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:34