BROJNE KRAĐE

Britanski Lidl nabavio tjelesne kamere svojim zaposlenicima. Pitali smo hrvatski namjeravaju li i oni

Njihovi zaposelnici proći će i posebnu edukaciju kako bi se znali na ispravan način koristiti kamerama

Lidl (ilustracija)

 Jure Miskovic/Cropix/

Britanski Lidl najavio je drastične mjere - kako bi doskočili krađama u trgovinama koje su svakodnevica, njihovi zaposlenici na tijelima će nositi kamere, a mjera bi se u preko 960 poslovnica ovog lanca trebala početi primjenjivati od kraja studenog.

Kamere će nositi svi zaposlenici nakon što je tvrtka u ovaj projekt odlučila uložiti preko dva milijuna funti, a računa se da bi kamere trebale biti podijeljene negdje do početka proljeća 2024. godine.

S obzirom da su krađe u trgovinama svakodnevica i u Hrvatskoj, upitali smo hrvatski Lidl razmišljaju li i oni o uvođenju ove mjere te ako da, koliko bi nabavka kamera trebala koštati i kad je namjeravaju implementirati.

Iz Lidla su vrlo brzo pojasnili kako se britanski model neće primjenjivati u Hrvatskoj.

" Lidl Hrvatska ne planira uvoditi praksu da zaposlenici u trgovinama nose kamere na svojoj radnoj odjeći, kao što je to slučaj u Velikoj Britaniji", kratko su nam kazali.

Kad je u pitanju Velika Britanija, strani mediji navode kako i neki drugi brendovi u toj državi testiraju uvođenje tjelesnih kamera koje bi nosili njihovi zaposlenici, ali da je Lidl dosad otišao najdalje nakon što je kao prvi najavio da će mjeru doista i sprovesti u praksi. Njihovi zaposlenici proći će i posebnu edukaciju kako bi se znali na ispravan način koristiti kamerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:04