SASTANAK PUČANA U SPLITU

BRKIĆ NAJAVIO NOVI SMJER HDZ-a 'Nametnut ćemo se programom, dosta je omalovažavanja drugih'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Na sastanku europskih pučana u Splitu Milijan Brkić obratio se prisutnima.

- Države EU suočene su i sa starenjem stanovništva i padom nataliteta, a to je posebno i u našoj Hrvatskoj. U takvoj situaciji trebaju se usuglasiti politike, kako bismo različitim nacionalnim politikama u EU potaknuli demografsku obnovu. Treba nam učinkovitija migracijska politika, koja će poticati legalnu migraciju stanovništva, temeljenu na analizi tržišta rada. Naša zadaća je pružiti bolji život građana, koji se neće brinuti o tome što će biti sutra i hoće li mladi naći posao nakon završenog obrazovanja. Prestanimo se baviti uljepšavanjem prošlosti, iz prošlosti učimo, okrenimo se sadašnjosti i budućnosti - kazao je Brkić, prenosi N1.

- Gospodarski oporavak mora se temeljiti na potencijalima. Okrenimo se restrukturiranju gospodarstva, kako bismo podigli konkurentnost, prednjačili u inovacijama. Države su svjesne problema i što bi trebali poduzeti, ali provedba i dalje zaostaje i ne ide tempom koji smo zacrtali. Države moraju biti u stanju bolje iskoristiti mogućnosti, koje su im otvorene kroz europske politike i instrumente koji su im na raspolaganju. Energetska neovisnost u kojoj Hrvatska ima važnu ulogu, zajedničko digitalno tržište, jačanje kohezijske politike vrlo su važne za zajedničku suradnju i napredak. Nalazimo se u turbulentnim vremenima. EU više nego ikad treba pokazati zajedništvo i pokazati odgovornost. Jedino tako možemo izaći iz krize puno jači, snažniji, kako bismo proveli sve one programe koje smo zacrtali - kazao je Brkić.

- Radimo na način da ne rušimo, nego da stvaramo i gradimo međusobno povjerenje, njega možemo graditi samo bespoštednim radom i zajedništvom. Idemo našim programom, radom, inventivnošću nametnuti se kao izbor, ali ne na način da omalovažavamo druge političke stranke. Radom i odgovornošću svih nas za boljitak hrvatskog naroda nastavimo dalje i ostavimo Hrvatsku i EU našim mladima - kazao je Brkić, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:03