NESREĆA U CENTRU ZAGREBA

BRKIĆ OTPUŠTEN IZ BOLNICE, DŽENTLMENSKIM POTEZOM ODUŠEVIO VOZAČICU TRAMVAJA Napuhao je 0.0 promila, ali je protiv njega podnesena prekršajna prijava

 
 Marko Balenović / CROPIX

Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, pušten je ujutro iz KBC-a Sestre milosrdnice. Nakon pregleda i opservacije, koja je potrajala do petka ujutro, otpušten je iz bolnice na kućnu njegu jer ozljede iz prometne nesreće, koja se dogodila u četvrtak u 18.35, nisu bile teške niti su zahtijevale daljnju bolničku skrb. Prema neslužbenim informacijama, zadobio je udarac u glavu i koljeno.

Iz Policijske uprave zagrebačke doznali smo da je policija obavila očevid. Policija je priopćila da je 47-godišnjak vozio Audi A6 Medulićevom ulicom i pri skretanju u lijevo udario u tramvaj koji je vozila 46-godišnjakinja. Oboje vozača je podvrgnuto alkotestu koji je pokazao 0,0 promila. Međutim, neslužbeno smo doznali da će protiv Milijana Brkića biti podnesena prekršajna prijava zbog prekršaja prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog nepoštivanja znaka prednosti prolaska.

Saborski audi

Odmah nakon izlaska iz bolnice Brkić je kontaktirao vozačicu telefonom.

- Pitao me jesam li dobro i uputio mi je pismo i golem buket cvijeća. Izrazio je žaljenje i ispričao se zbog nezgode. Svaka mu čast, jako lijepo od njega - komentirala je vozačica tramvaja Marijana Špoljarić.

Kao što smo jučer objavili, Milijan Brkić se u četvrtak u 18.35 sati službenim Audijem A6 zabio u tramvaj linije broj 11 koji se kretao od Črnomerca prema Trgu bana Jelačića. Pomoć mu je pružila Hitna pomoć na mjestu nesreće i potom ga prevezla do obližnje Vinogradske bolnice.

Na raskrižju postoje znak obaveznog zaustavljanja i ogledalo. Policija je obavila očevid čiji su rezultati bili poznati jučer i o njima ovisi postupanje policije. Na službenom vozilu je počinjena znatna šteta, a lakše je oštećen i tramvaj. Štetu će pokriti osiguranje nakon procjene štete na vozilu. Milijan Brkić kao potpredsjednik Sabora ima pravo na službenog vozača, ali on, kao i neki drugi dužnosnici, često to pravo ne koristi, nego se sam vozi službenim automobilom.

Vozio 30 na sat?

Dipl. ing. Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila i plovila, pregledao je snimke nesreće i na temelju njih zaključio: - Prema zaustavnom položaju tramvaja i pomaku rastera oštećenja na Audiju vidljivo je da se u trenutku sudara tramvaj kretao brzinom manjom od 10 kilometara na sat. Audi je naletio na njegov prednji bočni dio brzinom od oko 30 kilometara na sat. Da tramvaja nije niti bilo, Audi bi vrlo teško tom brzinom prošao kroz raskrižje’. Sreća u nesreći jest to što je vozač Audija bio u izuzetno sigurnom automobilu pa kod takvog sudara nije mogao dobiti ozbiljnije ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:18